fbpx

Prijenos sučeljavanja predsjedničkih kandidata gledalo gotovo 700.000 ljudi

Zagreb…

sučeljavanja– Prijenos sučeljavanja jedanaest kandidata za predsjednika Republike Hrvatske izravno na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV1) bio je jučer uvjerljivo najgledaniji sadržaj na svim televizijama kojeg je gledalo visokih 18 posto opće populacije (AMR) odnosno 699.686 ljudi, pokazuju podaci tvrtke AGB Nielsen – poručuju s HRT-a.
Hrvatska radiotelevizija sučeljavanje je također prenosila i na svom Četvrtom programu (HRT-HTV4) gdje ga je gledalo 1,84 posto opće populacije, odnosno 71.611 ljudi, čime je gledanost bila još i veća.
O velikom zanimanju za sučeljavanje, koje je održano jedino na HRT-u, govori i podatak kako je udio u gledanosti, SHR, iznosio visokih 46,1 posto, odnosno nešto manje od polovice svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima.
Javni medijski servis citirali su brojni drugi mediji koji su iz minute u minutu pratili tijek sučeljavanja, a veliko zanimanje vladalo je i za dolazak kandidata u HRT-ov studio gdje je sučeljavanje održano.
Hrvatska radiotelevizija na svom Prvom programu u nedjelju 22. prosinca na dan izbora priprema specijalnu emisiju koju vode Mislav Togonal i Zrinka Grancarić, a urednici su Branko Nađvinski, Ana Jelinić i Katarina Periša Čakarun.
Tijekom emisije brojni reporteri izvještavat će uživo s lica mjesta odnosno iz izbornih stožera, a četiri politička komentatora u studiju HTV-a za gledatelje će analizirati sva zbivanja u izbornoj noći. Nakon zatvaranja birališta u 19 sati objavit će se izlazne ankete.

Foto: Press