fbpx

Google Doodle u čast Sunčani Škrinjarić!

Internet…

Sunčana ŠkrinjarićNa hrvatskim stranicama Google korisnike je od ponoći dočekao ‘Google Doodle‘ s temom obilježavanja 84. godišnjice rođenja književnice Sunčane Škrinjarić. Hrvatska književnica rođena je na današnji dan 1931. godine, a preminula je 22. travnja 2004.godine.
– Svijet Sunčane Škrinjarić mogli bismo označiti poetskom bajkom, u kojoj slobodno djeluju ljudi, stvari i pojave. Svijet je to kojemu je granice (ili bezgraničnost) odredila pjesnička mašta, a pokrenula drevna mudrost bajki. Dobitnica je nagrade za književnost Grigor Vitez 1970., 1978. i 1983. godine, a 1981. dobila je nagradu “Ivana Brlić-Mažuranić”. Njezina knjiga “Ulica predaka” predstavljala je Hrvatsku na Međunarodnoj izložbi ‘Mir, sloboda i tolerancija’ u Münchenu – wikipedija.
Najpopularnija tražilica je poznata po crtežima, animacijama kojima odaje počast važnim događajima ili osobama iz povijesti.
Prvi Doodle objavljen je 1998. godine, a dizajniran je od strane osnivača tvrtke Google Larry Pagea i Sergey Brina te je poslužio kao informacija kako bi se sve obavijestilo da će se Googleova ekipa nekoliko dana nalaziti na festivalu Burning Man u pustinji Nevadi.

Foto: Screenshot Google