Gastro…
Kratku i dinamičnu kulinarsku emisiju priprema stručni tim gastronomsko-edukacijskoga centra Gastronomada, jela će pripremati i predstavljati kuhari amateri, a emisiju će voditi Vlatka Pokos
– Emisija je osmišljena na zanimljiv način i vrlo je poučna. Pripremamo jednostavna, poznata i omiljena jela uz mnoštvo savjeta i trikova koji kuhanje čine lakšim i zanimljivijim. Traje kratko i sve je skupa šarmantno i opušteno, pa ne sumnjam da će biti gledana. Za mene je ovo potpuno novo iskustvo i oduševljena sam. Doista se može jako mnogo naučiti i uživam u svakome trenutku, a pogotovo u izvrsnoj hrani koju kušamo – rekla je voditeljica emisije Vlatka Pokos.
Od danas je na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 20,00 sati na rasporedu nova kulinarska emisija Škola kuhanja. U petominutnoj će emisiji jela pripremati i gledateljima predstavljati kuhari amateri. Oni su ljudi različitih zanimanja i dobi, a njihova je jedina životna poveznica velika ljubav prema kuhanju. U svakoj će epizodi uz pripremu jela istaknuti posebnosti koje neko jelo čini boljim, ukusnijim i zanimljivijim te kako se brže pripremi, a tehnike su i informacije naučili pohađajući amaterske škole kuhanja.
U voditeljskoj će se ulozi naći Vlatka Pokos koju novi poslovni izazov jako raduje.
– Raduje me što se vraćam na male ekrane i to u projektu koji će možda iznenaditi gledatelje jer iz iskustva znam da me rijetko povezuju s kuhinjom iako se tamo prilično dobro snalazim. U Školi kuhanja u voditeljskoj sam ulozi i zadatak mi je opustiti sugovornike koji nisu vični kamerama. Oni nisu profesionalni kuhari, nego ljudi različitih zanimanja koji vole kuhati, a znanje su i vještinu izbrusili u školama kuhanja – ističe Vlatka Pokos.
Emisija Škola kuhanja pokušat će gledateljima prikazati naoko složene postupke pripreme različitih jela na jednostavan i zabavan način te istaknuti korisne kuharske savjete i trikove za bržu i jednostavniju pripremu te ukusnije jelo. Kuhari amateri pripremat će jela od svima dostupnih namirnica i u okvirima prosječnih kućnih proračuna.
Ovu dinamičnu i kratku kulinarsku emisiju za Hrvatsku radioteleviziju priprema stručni tim gastronomsko-edukacijskoga centra Gastronomada, a gledatelji će emisiju moći pratiti svakodnevno od ponedjeljka do petka na Prvome programu Hrvatske televizije u terminu iza središnjega Dnevnika.
Foto: Krasnodar Peršun – Press