fbpx

Jakov Vlahek izborio i Svjetski kup u Bakuu

Član ZTD Hrvatski sokol Jakov Vlahek

Jakov Vlahek nastavlja oduševljavati na startu nove gimnastičke sezone. Četvrti kontrolni trening u nizu, a ovaj za Svjetski kup u Bakuu bio je ujedno i 1. kolo CRO-GYM lige, izborio je mjesto u hrvatskoj reprezentaciji i to s A kriterijem za nastup u Azerbajdžanu.

Jakov Vlahek

Član ZTD Hrvatski sokol s ocjenom 14.100 na konju s hvataljkama, pridružio se tako već standardnim A reprezentativcima i putnicima za Baku, Filipu Udeu (konj s hvataljkama), Tinu Srbiću (preča) i Aurelu Benoviću (tlo).

Podsjetimo, Jakov Vlahek kojeg baš kao i srebrnog olimpijca Srbića trenira Lucijan Krce, ove sezone osigurao je A kriterij za Svjetski kup u Cottbusu, B kriterij za Dohu, B za Kairo i sada A za Baku.

Danas je u Sportskom centru Lučko u suorganizaciji Zagrebačkog gimnastičkog saveza na 1. kolu seniorske CRO-GYM lige iza Vlaheka bio još jedan odličan konjaš, Marko Sambolec (GK Marijan Zadravec Macan) koji je sa 13.633 izborio B normu za Baku.

Međutim, kako samo dvojica naših predstavnika na SK smiju nastupiti na istoj spravi, Sambolec je prva rezerva, iza za sada sigurnih Udea i Vlaheka. Odličan dan u Lučkom upotpunila su još dva vježbača na konju s hvataljkama, Liam Rabić (ZTD Hrvatski sokol) i Mateo Žugec (GK Vindija), također s B normama.

Kod juniora, ponovno je najbolji bio Marko Kenđel iz GK Petrinje sa 11.700 bodova na konju s hvataljkama, Niko Nevešćanin (GK Salto Zadar) imao je 2. i 3. mjesto s vrlo dobrim nastupima na tlu (12.000) i preči (11.066), dok je Dominik Alković (GK Vindija) bio 4. s ocjenom na tlu (11.600).

Hrvatska seniorska reprezentacija koju će činiti sportaši Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović i Jakov Vlahek, treneri Lucijan Krce, Vladimir Mađarević i Igor Križimski te sudac Boris Čulin, u utorak leti put Cottbusa gdje naši najbolji gimnastičari otvaraju novu sezonu (24-27. veljače).

Iz Njemačke direktno odlaze put Dohe koja je druga stanica Svjetskog kupa (2-3. ožujka), a nakon toga ubrzo će uslijediti i SK u Kairu (17-20. ožujka), SK Baku (31. ožujka – 3. travnja).

Foto: Press Hrvatski gimnastički savez: Jakov Vlahek izborio i Svjetski kup u Bakuu