fbpx

“Kad uđemo u EU cijeli dan ćemo ispijati kavice jer nećemo imati posla!”

Arijana Culina_1

Arijana Čulina i Stojan Matavulj zajedno surađuju u komediji Cabare Bluz Guz. U razgovoru za Scenu glumica, pjevačica i svestrana umjetnica nam je otkrila da je u pripremi izdavanje bajke za djecu Mara Bubamara dok je knjiga Od pizduna do tajkuna ugledala svijetlo dana prije dva mjeseca te se našla na top listama. Glavni lik je Srećko koji cijeli život radi po pravilima i ništa mu ne polazi za rukom. Onda se odluči izokrenuti 10 Božjih zapovijedi i napokon  uspije u životu. Jedna čitateljica joj je rekla da nikada nije čitala neku knjigu u zabavnijem tonu. Otkrila nam je i da priprema svoju izložbu slika ulja na platnu.

Scena: Možete li reći nešto više o komediji Bluz Guz?

Cabareom kao formom sam se oduvijek bavila. Čak sam diplomirala kabare monodramom (čekajući  UBERMCHA CURT BEILL, BETROLT BRECH), i zato me jako raduje što sa svojim kolegom Stojanom Matevuljom i našim prijateljima glazbenicima igramo Bluz Guz cabare, koji sadrži elemente ‘stand up-a ‘ žive glazbe u kojem komentiramo sve i svašta i nasmijavamo publiku dva sata.

Scena: Kako je došlo do suradnje s glumcem?

Ja i Stojan se godinama poznajemo. Odvojeno smo se bavili ‘stand up-om’ pa smo u neko doba odlučili udružiti snage. Humor nije nimalo lak za raditi, iako ga često podcjenjuju jer nije lako nasmijati ljude. Njihov smijeh je naša nagrada.

Arijana Culina

Scena: Imate li neki omiljeni citat iz Bluza Guza?

Naravno, to je citat o EU. Pitam ja Stojana ako mi sada uđemo u EU hoćemo li mi moći ispijati svoju prvu jutarnju kavicu u podne  na splitskoj rivi ? A Stojan kaže: Naravno da hoćemo, ionako nećemo imati posla pa ćemo moći kavicu ispijati cijeli dan…

Scena: Možete li nam reći što još planirate raditi ovoga ljeta ?

Za nas glumce ljeto je radno, pa ću nastupiti ove godine na Splitskom ljetu.

[vsw id=”urYTzJKpEyE” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Fotogalerija:

[nggallery id=59]