fbpx

Katarina Prnjak: O izborima ljepote s Miss BiH!

Ekskluzivni razgovor…

Piše: Katarina Prnjak

Bivša misica Katarina Prnjak za portal Scena.hr razgovarala je s misicom BiH-a Snežanom Kuzmanović koja je svoju zemlju predstavljala na svjetskom izboru 2011. godine. Snežana je tada imala samo 16 godina, a lenta najljepše donijelo joj je puno posla u modnom svijetu.

Katarina Prnjak

Katarina: Kako je izgledala organizacija izbora ljepote u vašoj zemlji?

Organizacija izbora za Miss drugačija je u svakoj državi. U mojoj državi to ide sljedećim redom – prvo imamo izbore po regijama, zatim izbore po entitetima i na kraju finalni izbor Miss BiH. Na tom finalnom izboru imale smo pripreme u luksuznom hotelu u Šibeniku. Tu smo provele deset dana i uvježbavali smo koreografije za finalnu večer. Zatim smo obavljale razgovore s ljudima iz direkcije, imali smo različite aktivnosti iz kojih smo dobivale ocjene. Bilo je dosta naporno, a onda smo nekoliko dana provele u Sarajevu, također na pripremama, ali najmanje smo uživale u tim danima. Sve se isplatilo kad sam pobijedila na tom finalnom izboru. Mogu reći da je organizacija bila na nivou, sve smo imale na dohvat ruke, i za bilo kakvu pomoć mogle smo se obratiti  direkciji.

Snežana Kuzmanović

Katarina: Na što se najviše pazilo?
Najviše se pazilo na ponašanje djevojaka prema drugim djevojkama i ostalim ljudima, zatim na izgled djevojaka i obrazovanje. Zbog toga mogu reći da je izbor bio pravedan, kao i svake godine prije jer sve djevojke koje su izabrane ne samo da su obrazovane i kulturne,već i pametne djevojke koje se mogu snaći u svakoj situaciji.

Katarina: Kako ste se osjećali tu godinu mandata?
Iskreno ta godina mandata je vrlo brzo prošla. Kad su me proglasili za Miss BiH nisam bila svjesna toga. Nisam očekivala jer je bilo dosta lijepih i pametnih djevojaka. Nakon izbora puno sam gostovala u emisijama, putovala i radila razne editorijale i poslove, pa mogu reći da mi je izbor samo dobre stvari donio, iako sam krunu već nakon 11 mjeseci predala. Tek sad nakon nekoliko godina sam više svjesna te pobjede i koliko sam ogromno iskustvo dobila.

Katarina: Što ste nakon izbora postigli?
Mogu reći da sam nakon izbora više toga postigla nego za vrijeme mandata. Puno radim, nosim revije, snimam… Nudili su mi se poslovi za stalno, ali zbog obaveza na fakultetu nisam mogla prihvatiti.

Katarina: Kako je bilo na svjetskom izboru?
Svjetski izbor će mi ostati u pamćenju zauvijek. Sama sam otputovala tamo,  nisam nikoga poznavala osim tebe. Samim tim što sam imala 16 godina kad sam pobijedila, sve je bilo to stresno za mene. Srećom s djevojkama s Balkana sam odmah stupila u kontakt i čim sam došla počele smo druženje. U Velikoj Britaniji smo provele oko dvadeset dana na izboru, lijepo iskustvo, upoznala sam dosta djevojaka i s puno njih ostala sam u dobrim odnosima. Također, veći dio vremena smo provodile na pripremama, a najmanje u obilascima. Pa mi je baš žao što nisam više upoznala London.

Foto: Press arhiva, Katarina Prnjak, Aleksandar Arsenović