fbpx

KK Cedevita osvojila naslov pobjednika Kupa Krešimira Ćosića

Zadar…

Cedevita

Cedevita– Prvo bih čestitao momcima. Drugo, rekao bih da su nam se možda malo poklopile stvari. Moramo biti realni, imali smo dan viška za odmor na ovom turniru, s tim da smo mi tijekom sezone prije imali više utakmica. Cibona je i izbacila Zadar. Znači, moraju se nekad i poklopiti neke stvari, ali to ne umanjuje naše pobjede jer samo mi znamo kako je odigrati 32 utakmice u 75 dana. To je stvarno naporan ritam. Momci su to izdržali i zbog toga im svaka čast. Ja im čestitam. Oni su najviše zaslužni za taj trofej i idemo dalje – rekao je nakon utakmice trener KK Cedevita Jure Zdovc.
U finalu Final Eighta Kupa Krešimira Ćosića u Zadru KK Cedevita je pobijedila KK Cibona 86:74 i tako osvojila svoj peti uzastopni naslov u spomenutom natjecanju i šesti ukupno.
Cedevitu je u finalu predvodio Will Cherry, koji je za 29:10 min. u igri upisao 31 poen (šut za dva 11/19, šut za tri 5/7, sl. bacanja 3/4), dva skoka i tri asistencije, a on je ujedno proglašen i najkorisnijim igračem završnog turnira.
– Naravno da smo osvojili taj trofej. Bila je to Cedevitina košarka. Kao što sam i rekao, imali smo težak period u prošla dva tjedna, no sada smo dobili malo odmora i ponovno smo počeli igrati kako bi i trebali. Ovo večeras bila je sjajna momčadska pobjeda. Ja sam danas bio malo ozlijeđen, ali dobio sam pomoć, izašao sam na teren i odigrao sam kao da imam vatru u stražnjici – rekao je MVP Final Eighta Kupa Krešimira Ćosića Will Cherry.

Foto: Press – KK Cedevita