fbpx

Kolinda Grabar-Kitarović s Robertom Prosinečkim u Azerbajdžanu

Trodnevni posjet…

Kolinda Grabar-Kitarović– Druženje s hrvatskom zajednicom u Azerbajdžanu koja svojim radom i djelovanjem pridonosi prijateljskim odnosima naših dviju zemalja – napisala je jučer predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na svom službenom Facebook profilu te objavila prigodne fotografije iz Azerbajdžana.
Kolinda Grabar-Kitarović započela je u nedjelju trodnevni posjet Azerbajdžanu. Radi se o zemlji koja je vrlo bogata naftom, a u njoj Hrvatska vidi ogromne neiskorištene potencijale za suradnju, poglavito u gospodarstvu. Svoje bogatstvo Azerbajdžan temelji na bogatim rezervama nafte i prirodnog plina koji čine 95 njegova izvoza.
Predsjednica se susrela i s brojnim Hrvatima koji rade u toj dalekoj zemlji, a većinom rade u naftnim tvrtkama, no bili su tu i sportaši, prije svega izbornik azerbajdžanske nogometne reprezentacije Robert Prosinečki.
Prosinečki je s azerbajdžanskom reprezentacijom apsolutni hit kvalifikacija za SP jer im apsolutno baš nitko nije davao prevelike šanse uoči početka kvalifikacija. Reprezentacija Azerbajdžana nakon odigrana tri kola kvalifikacija je druga u skupini C, bez izgubljene utakmice, a prva u skupini je reprezentacija Njemačke.

Foto: Kolinda Grabar-Kitarović društvena stranica