fbpx

Kolinda Grabar-Kitarović iz Irske: Pozdrav iz Dublina

Irska…

Kolinda Grabar-Kitarović– S Irskim kolegom Higginsom razgovarala sam o budućnosti EU i hrvatsko-irskoj suradnji, a s predstavnicima Irsko-hrvatske gospodarske komore o potencijalima buduće suradnje. S hrvatskom zajednicom razgovarala sam o važnosti povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske – objavila je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović ispod fotografija na službenom Facebook profilu.
Kolinda Grabar-KitarovićPredsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u trodnevnom je državnom posjetu Irskoj. Nakon susreta s Michaelom D. Higginsom izjavila je da Hrvatska i Irska nisu za Europu s više brzina i više slojeva, već za Europu jednakopravnih država koje sudjeluju u izgradnji njezine budućnosti.
– Raspravili smo nekoliko bitnih aspekata naših odnosa i našeg zajedničkog rada u okviru EU-a. Posebno smo razgovarali o europskom projektu, o europskim vrijednostima i našim stavovima koji su vrlo Kolinda Grabar-Kitarovićslični kada je riječ o tome kako bi europski projekt trebao ići dalje – dakle protiv Europe više brzina, protiv Europe više slojeva, a za Europu jednakopravnih država koje sudjeluju u izgradnji njezine budućnost – rekla je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.
A na jednoj fotografiji piše:
– Pozdrav svima iz Dublina.

Foto: Kolinda Grabar-Kitarović društvena stranica