fbpx

Filip Ude rezerva za finale Svjetskog kupa u Cairu

Nadam se da ću ući u finale, rekao je Filip Ude

Filip Ude prva je rezerva za finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Cairu, dok je drugi hrvatski reprezentativac na ovoj spravi, Mateo Žugec, zauzeo 15. mjesto u kvalifikacijama.

Ude

Član GK Marijan Zadravec Macan završio je kao 9. s istom konačnom (13.733), ali i istom početnom ocjenom (5.5) kao i Alžirac Mohamed Amine Yousfi s kojim dijeli ovu poziciju.

Mateo Žugec iz varaždinske GK Vindije ocijenjen je sa 13.233 za 15. mjesto među čak 40 konjaša.
Najbolju ocjenu u kvalifikacijama imao je Irac Rhys McClenaghan, 15.066 bodova.

– Zadnja dva Kazahstanca u kvalifikacijama prestigla su me i ostao sam bez finala. Nisam zadovoljan s vježbom jer sam raširio noge i na saskok sam išao s previše snage, malo i stao…”, rekao je nakon kvalifikacija Filip Ude.

Ude koji je na startu sezone osvojio zlato na Svjetskom kupu u Cottbusu i time skupio 30 bodova koji su kvalifikacijski za Svjetsko prvenstvo krajem godine, s ovim 9. mjestom u Cairu dodao je još 8 bodova i gotovo siguran je putnik za Liverpool.

Konačna lista podvući će se nakon posljednjeg kvalifikacijskog Svjetskog kupa, od 31. ožujka do 3. travnja u Bakuu.

– Mislim da sam s ovim nastupom danas ipak još sigurni za Svjetsko prvenstvo, što je i jedini cilj na ova svjetska kupa na startu sezone. Još ostaje Baku, nadam se da ću tamo ući u finale da si zabetoniram taj plasman na SP – poručio je Filip Ude.

Foto: Press Slobodan Kadić za HGS