fbpx

Pogledajte kako izgleda borba protiv koronavirusa u Klinici Fran Mihaljević

Zagreb…

Borci protiv koronavirusa: dokumentarni film Ruže Ištuk o junacima iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević 23. travnja u 21 sat na HTV-1

Fran MihaljevićHrvatska radiotelevizija (HRT) u četvrtak, 23. travnja u 21.00 sat na svom Prvom programu (HRT-HTV-1) prikazuje dokumentarni film autorice Ruže Ištuk Borci protiv koronavirusa.
Kako izgleda borba protiv koronavirusa u bolnicama diljem svijeta, posljednjih smo tjedana mogli vidjeti samo na snimkama koje su dolazile iz žarišta poput Kine, Italije, Španjolske. A sada ćemo vidjeti i kako to izgleda u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.
Ekipa Hrvatske radiotelevizije donosi priče onih koji su oboljeli, te zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika s prve linije obrane od koronavirusa.
Fran MihaljevicIako prema dosadašnjim analizama u 80 posto slučajeva koronavirus uzrokuje blagu bolest, u preostalih 20 posto ona je teža ili teška. A ti najteži bolesnici liječe se u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.
Kako se junaci u Klinici, u opremi u kojoj se teško diše, svaki dan bore sve više i više? Njihov najveći motiv je život i zdravlje pacijenata. Što smo naučili o koronavirusu, a što on uči nas? Pozitivan ili negativan? U laboratoriju dnevno testiraju na stotine uzoraka. Kreveti u bolnici su popunjeni, sve je više i onih na respiratorima koji se bore za udah više.
– Donosimo priču o borbi, životu, snazi i nepoznatom neprijatelju koji paralizira svakodnevicu, ali ne pokorava liječnike i medicinske sestre. Nije ni našu ekipu koja je uistinu u nepredvidivim okolnostima, i vrlo kratkom vremenu, u stopu pratila zdravstvene djelatnike – poručuju s HRT-a.

Borci protiv koronavirusa
Montaža: Domagoj Frisch
Autorica: Ruža Ištuk
Snimatelji: Stjepan Kotarski, Neven Fistrić, Željko Krivačić, Ivan Sever Šeni, Branko Drakulić

Foto: Press