fbpx

Krimi serija Viši inspektor Banks od 1. rujna malim ekranima

Na HRT…

Peta sezona serije Viši inspektor Banks smještena je u dojmljiva jorkširska sela i gradove

Viši inspektor BanksHrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 1. rujna na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 10.20 sati počinje s prilazivanjem pete sezone britanske kriminalističke serije Viši inspektor Banks.
U petoj sezoni serije Viši inspektor Banks smještenoj u dojmljiva jorkširska sela i gradove viši inspektor Banks i kolege rješavaju tri slučaja. Serija je snimljena prema romanima Petera Robinsona.
Kad u šumi nađu žrtvu mahnitog napada, tim Viši inspektor Banksse pita je li ubojstvo nasumično ili ima veze s mjestom na kojemu je mještanka nedavno počinila samoubojstvo. Kad identificiraju žrtvu, Banks otkrije vezu s gangsterom Steveom Richardsom i stvori svoju teoriju.
Slučaj koji počne kao potraga za nestalom osobom uskoro se razvije u otmicu s otkupninom, ali kad počinitelji lukavo ostanu korak ispred policije, postaje jasno da su daleko od prosječnih kriminalaca.
Banks i tim istražuju kako je došlo do nedavne tragedije i dolaze do sumnjivca. Dok načelnik Anderson navaljuje na inspektoricu Helen Morton da zaključi slučaj, Banks je sve čvršće uvjeren da je sve djelo jednog čovjeka, gangstera Stevea Richardsa.

Foto: Press