fbpx

Lino Červar: Ovo je jedan dobar put ka vrhu

Stožice…

Utakmica je bila dobra uvertira za uzvrat u subotu. Želio bih da dođe što više naših navijača koji su nas uvijek podržavali, kaže Lino Červar

Lino Červar– Mislim da je bila dobra utakmica. Čak sam zadovoljan i čestitao sam dečkima u svlačionici na pokazanoj želji i volji. To je jedan dobar put ka vrhu i kad budemo kompletni i kad se malo sredimo jer smo ovih par dana radili više stvari van igrališta nego na igralištu. Mislim da smo pokazali jedan dobar karakter. Malo smo ipak na kraju, iako smo igrali protiv osam igrača, u važnom trenutku promašili zicere. To se moralo iskoristiti. U zadnje dvije minute smo dva čista zicera promašili, znači ispustili smo pobjedu. Bilo je i nekih nedostataka. Najveći nedostatak koji sam vidio jest da protiv takvih momčadi, s takvom atmosferom, moramo znati pobijediti. To znači više koncentracije, igrati na rezultat i gledati semafor. U prvom poluvremenu smo radili nekoliko nepotrebnih tehničkih pogrešaka. Međutim, u kontinuitetu je borbeni moral bio visok, timska igra isto. Proživljavali su utakmicu. Možda nam je nedostajalo malo više mirnoće – rekao je nakon utakmice izbornik Lino Červar.
Lino ČervarHrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija odigrala je prvu utakmicu od povratka izbornika Line Červara na klupu, a protivnik je bila Slovenija. Uzbudljiva i borbena utakmica u Stožicama na kraju je završila bez pobjednika (26:26, 14:13). Kod Hrvatske najefikasniji je bio Ivan Čupić s osam pogodaka, dok je Luka Cindrić zabio njih pet. Na vratima Hrvatske Mirko Alilović upisao je devet obrana.
Navijači su uvijek važan dio te je izbornik Červar za kraj pozvao sve u Arenu Zagreb na uzvrat:
– U svakom slučaju, to je dobra uvertira za utakmicu u subotu. Želio bih da dođe što više naših navijača koji su nas uvijek podržavali. Da dođu podržati našu djecu, našu obitelj, da svi dođu i da igračima uputimo riječi potpore za sve dalje što ćemo raditi za Europsko prvenstvo – pozvao je navijače Lino Červar.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez