fbpx

Lino Červar uoči utakmice protiv Srbije: Analiziramo protivnika

Hrvatska…

Izbornik Lino Červar objavio popis 16 imena za Europsko prvenstvo

Lino Červar– Čeka nas prva utakmica protiv Srbije. Analiziramo protivnika, ali se moramo riješiti pritiska. Moramo razmišljati o našoj igri i našim zadacima. Imamo tri obrane koje ćemo igrati, imamo više planova i vidjet ćemo koliko će biti efikasno – kratko je najavio utakmicu protiv Srbije Lino Červar.
Dan uoči početka Europskog prvenstva u Hrvatskoj i prve utakmice Hrvatske protiv Srbije, izbornik Lino Červar objavio je popis 16 imena koji će nastupati na Euru. Nakon dvije faze priprema u Ivanić-Gradu te posljednje u Splitu s 22 reprezentativca, Červar je odlučio na kojih šest igrača trenutno ne računa te kojih 16 će nositi igru Hrvatske.
Izbornik Červar nakon što je objavio popis igrača istaknuo je kako unatoč tome, svih 22 su na raspolaganju reprezentaciji:
Luka Cindrić– Vrlo mi je drago da je veliki interes medija za naš nastup na Europskom prvenstvu. Ovo je tih 16 imena, ali moram napomenuti da je ostalih šest igrača u pripremi i da mogu u svakom trenutku tijekom natjecanja uskočiti u sastav reprezentacije. Pravila su takva da možemo mijenjati dva igrača u Splitu, dva u Zagrebu i dva za finalni vikend. Mi imamo tu mogućnost i na to smo računali. Želim reći da Prvenstvo nije kratko, ali ja vjerujem u sve igrače i imam povjerenja u svakog od njih. Ostat ćemo vježbati i trenirati i pripremati se zajedno. Stojim iz ovog izbora.
Najbolji europski i hrvatski rukometaš u 2017., Luka Cindrić, složio se s izbornikom te istaknuo kako je važno u prvi susret ući potpuno koncentriran:
– Izborniku nije bilo lagano. Svi smo od početka odlično trenirali i iz moje perspektive svi smo zaslužili biti tu. Neće biti lako, ali mi koji smo dobili priliku ćemo, nadam se, opravdati to povjerenje. Jedva čekamo da krene Prvenstvo. Moramo hladne glave ući u susret, to je najbitnije.
Za kraj konferencije za medije iskusni reprezentativac Igor Vori kazao je kako svi jedva čekaju početak Prvenstva te da će im podrška navijača bit od izuzetne važnosti:
– Napokon počinje Prvenstvo i ono što so svi čekali Na okupu smo od 18 prosinca i svi smo radili fenomenalno uz potpunu posvećenost. Mogu reći sve pohvale za svakog suigrača. U svim treninzima i vježbama smo davali svoj maksimum i smatram da cijeli stožer može biti zadovoljan time. Postoji pozitivna nervoza i to je dobro, ali kada počnu utakmice znamo da će nam pomoć navijača biti velika stavka. Gledali smo Srbiju protiv Slovenije. Oni su vrlo neugodna momčad i imaju odlične pojedince koji svi igraju u vrhunskim klubovima. Respektiramo ih. Ne želimo si nametati naziv favorita, ali velika nam je prednost što igramo kući.

Popis reprezentativaca:
Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Ivan Čupić – RK Vardar
Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce
Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock
Željko Musa – SC Magdeburg
Igor Vori – RK PPD Zagreb
Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce
Stipe Mandalinić – HC Füchse Berlin
Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
Igor Karačić – RK Vardar
Luka Cindrić – RK Vardar
Marko Kopljar – HC Füchse Berlin
Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain

Foto: Press