fbpx

Velika pojačanja u redovima KK Cedevita!

Zagreb…

KK Cedevita– Dozvolite da dečkima zaželim dobrodošlicu u naš klub. S obzirom da zastupamo izuzetno bitnu kompaniju na ovim prostorima, bitna nam je i ljudska kvaliteta kod naših igrača i pristup koji imaju u onom obaveznom dijelu igre, a sva trojica tu su zaista vrhunska. Znamo da svi imaju talenta i da su spremni za izazov. Bitno je da se ovdje osjećaju dobro, da napravimo dobre pripreme i da imamo dobru sezonu. Imamo puno igrača koji su za klub vezani dugoročno, isto kao i ja. Imamo viziju što ćemo danas, što ćemo za godinu, što za dvije, a što za tri i to je ono što je najbitnije jer bez dobrog planiranja jako je teško opstati u Europi s budžetima kakvi jesu na Balkanu – rekao je trener KK Cedevita Jasmin Repeša.
U Domu košarke Cedevita danas su predstavljeni novi igrači Cedevite Roko Ukić, Marko Arapović i Karlo Žganec. Riječ je redom o hrvatskim reprezentativcima. Ukić je kapetan seniorske reprezentacije, Arapović je na U18 Europskom prvenstvu ovog ljeta Hrvatsku kao prvi strijelac i drugi skakač svoje momčadi predvodio do bronce, a Karlo Žganec na U20 Europskom prvenstvu ovog je ljeta bio prvi strijelac i drugi skakač reprezentacije koja je završila na četvrtom mjestu.
Ukić je glavna zvijezda prelaznog roka Cedevite i svi od njega očekuju da bude nositelj svoje nove momčadi.
– Očekivanja od mene su manje više ista otkad sam imao 18 godina. Meni je drago da je tako. To samo znači da imam određene vještine i da ljudi s nekim pravom nešto očekuju. Jedino što imam uglavi je želja da budem zdrav i spreman, a za sve drugo se ništa ne brinem – rekao je Roko Ukić.
Mladi dvojac pod košem, Žganec i Arapović, s Cedevitom su potpisali višegodišnje ugovore. Iako su još veoma mladi, Repeša je istaknuo kako u ovom trenutku nije planirano dovođenje još jednog visokog igrača. Gleda se dugoročna korist momčadi, a ne kratkoročna.
– Da bi bili dobri u Top 16 nama bi trebao još jedan super iskusni igrač na dva-tri i još jedan visoki igrač. No, ne možemo dovesti igrača koji bi donio prevagu na razini Eurolige, a dovoditi nove igrače na razini kvalitete onih koje već imamo bilo bi jako loše jer bi zagušili razvoj naših trenutnih igrača. Ako bi se na tržištu pojavilo nešto što udovoljava našim kriterijima onda se možemo dogovoriti s čelništvom kluba – istaknuo je Repeša.

Foto: KK Cedevita