fbpx

Prvi FIBA 3×3 Challenger u Samoboru

3BL organizira prvi FIBA 3×3 Challenger u Samoboru

Hrvatski košarkaški savez je ‘3×3 Professional Basketball League (3BL Croatia)’ dodijelio pravo na organizaciju 3×3 lige čime je ona postala jedina ovlaštena hrvatska profesionalna 3×3 košarkaška liga. Samobor Challenger održat će se 16. i 17. rujna 2023. godine.

– Ovo je novi projekt koji pratimo s iznimnim interesom i dajemo mu punu podršku. Prvi je ovo put da će se u Hrvatskoj igrati 3×3 liga i stoga očekujem visok odaziv ne samo 3×3 zajednice, već i sveukupne sportske javnosti, kao i daljnji streloviti razvoj 3×3 košarke – objasnio je glavni tajnik HKS-a Josip Vranković.

S hashtagom ‘#RoadToOlympics‘ 3BL Hrvatska ima za cilj podržati HKS u nastojanjima da se hrvatske 3×3 reprezentacije kvalificiraju na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

– Iznimno smo zahvalni HKS-u na dodjeli ekskluzivnog prava za promociju profesionalne 3×3 košarke u Hrvatskoj. Ove godine smo bili i potpora hrvatskim 3×3 košarkašima i Savezu u nastupu na U23 Ligi nacija – izjavio je direktor i osnivač 3BL Hrvatska Rohit Bakshi.

3BL Hrvatska će igračima, osim prilike za osvajanje FIBA 3×3 bodova za što bolji poredak na ljestvici, osigurati nagrade i međunarodnu vidljivost. U Samobor Challengeru sudjeluje 16 ekipa, od kojih su četiri iz Hrvatske.

Ovo je prvi put da će Samobor ugostiti FIBA 3×3 Challenger. Izvrsna je to prilika za hrvatske 3×3 košarkaše da pokažu svoju vještine i ciljaju na osvajanje naslova u svojoj domovini, a pobjednik Challengera imat će i mjesto na FIBA 3×3 World Tour Wuxi Mastersu. U Samoboru se natječu četiri hrvatske ekipe i vrlo sam uzbuđen što ću ih moći pratiti na ovom Challengeru – izjavio je bivši NBA igrač Damjan Rudež koji je imenovan povjerenikom Lige.

To su: Ub Huishan NE SRB, Antwerp TOPdesk BEL, Liman Huishan NE SRB, Vienna AUT, Lausanne SUI, Utrecht NED, Marijampole Mantinga LTU, Hannover GER, Zagreb 3BL CRO, Pirot SRB, Svilaja 3BL CRO, Calabasas USA, Sagamihara 3BL JPN, Gajnice 3BL CRO, Lidingö City Ultimate SWE and Samobor 3BL CRO.
Za više detalja posjetite.

Hrvatski košarkaški savez (HKS) i 3BL Hrvatska potpisali su ekskluzivni ugovor za promociju profesionalne 3×3 košarke u Hrvatskoj. FIBA 3×3 Samobor Challenger održat će se 16. i 17. rujna 2023. godine.

– Igrači ove godine također dobivaju međunarodnu priliku u 3BL Tajland 3×3 košarkaškoj ligi, kao i u Indiji i Japanu. Osigurat ćemo naknade za hrvatske 3×3 igrače i generirat ćemo više radnih mjesta za podršku košarkaškom eko sustavu Hrvatske – nadodao je Rohit Bakshi.

Više informacija o 3BL Hrvatska

Visual: Press- Media HKS