fbpx

Karlo Žganec novo pojačanje KK Cedevite!

Veliki talent…

Karlo Žganec– Mogu reći da sam stvarno zadovoljan. To je iskorak u mojoj karijeri i moram biti sretan što sam potpisao za takav klub. Pokušat ću se nametnuti treneru. Pregovori su se malo odužili, ali na kraju je dobro završilo. Mislim da Cedevita radi respektabilnu ekipu. Ima puno mladih igrača koji su se već etablirali u europskim klubovima. Cedevita iz godine u godinu raste kao klub i s trenerom Repešom ima velikog prostora da joj rezultati iz godine u godinu i dalje rastu – istaknuo je Karlo Žganec.
Košarkaški klub Cedevita doveo je novog igrača pod košem. S klubom je ugovor potpisao jedan od najvećih talenata hrvatske košarke, krilni centar Karlo Žganec. Cedevitina strategija je da se momčad gradi na duge staze i s hrvatskim košarkašima, kad god je to moguće, nastoji se potpisati višegodišnji ugovor pa je s Karlom tako dogovorena suradnja na četiri godine.
– Drago mi je da je Karlo s našim klubom potpisao višegodišnji ugovor. On je bio MVP prvog dijela A-1 lige u prošloj sezoni i igrač je koji je kroz sve sezone u mlađim kategorijama igrao na visokom nivou. Riječ je o izuzetno konstantnom igraču. Dosad je pokazivao veliku želju za radom i dokazivanjem. Nadam se da će tako nastaviti i u Cedeviti te da će potpisani ugovor biti na obostrano zadovoljstvo – potvrdio je dolazak mladog talenta sportski direktor Cedevite Matej Mamić.
Karlo Žganec je rođen 25.07.1995. godine, u mlađim kategorijama igrao je za Feniks, a seniorsku košarku okusio je u Zagrebu. U prošloj sezoni u A-1 ligi u dresu Mrava imao je odličan prosjek od 13.7 poena, 8 skokova,  3.7 asistencija i indeks 22.5 za 28:37 min. po utakmici.
– On je doveden na visokoj poziciji kao izuzetno talentirano ‘dijete’. Već se dokazao i izuzetno je velik radnik. Njegova vrlina je što je u svojim igrama konstantan. Uvijek ga ima svugdje i veoma dobro razumije košarku. No, sigurno da ima i nedostataka na kojima će morati još više raditi kako bi svojom kvalitetom dao doprinos momčadi jer sada ulazi u ozbiljnu konkurenciju – dodao je Mamić.
Na nedavno završenom U20 Europskom prvenstvu u Grčkoj, na kojem je Hrvatska osvojila četvrto mjesto, Karlo je bio prvi strijelac i drugi skakač naše reprezentacije. Imao je prosjek od 10.9 poena, 7.1 skokova i 2.9 asistencija za 27.5 min. po susretu.

Foto: Press KK cedevita