fbpx

Otvoreno 14. Ljeto na Gradini – 5000 svijeća na Gradini

Gradina…

5000 svijeća i još više posjetitelja na spektakularnom otvaranju 14. Ljeto na Gradini!

Ljeto na GradiniTrsatska se Gradina sinoć činila premalom za tisuće oduševljenih posjetitelja koji su i ove godine željeli biti dio spektakla koji se dugo pamti. Plamenovi čak 5000 svijeća stvorili su bajkovitu atmosferu unutar kaštela, a posjetitelji su uživali u ovoj jedinstvenoj noći na vrhu grada. Uspomene su rado stvarali i ispred photo cornera smještenog u Nugentovu parku, koji je podjednako oduševio mlade i one starije.
Svijeće su, kao i od svog prvog izdanja, svoje mjesto pronašle u svakom kutku kaštela, ponegdje u visećoj formi, na mjestima ukomponirane u zanimljive oblike ili kao dio umjetničke instalacije. Osim što su Gradini dale romantični šarm, plamenovi svijeća simboliziraju svjetlost i početak, u ovom slučaju – Ljeto na Gradini. Jedinstveni događaj u srednjovjekovnoj utvrdi nikoga ne ostavlja ravnodušnim pa ne iznenađuje da Trsat prvog vikenda srpnja postaje omiljeno odredište tisuća građana i turista čiji broj iz godine u godinu sve više raste.
Ljeto na GradiniImpresivni vizualni doživljaj upotpunila je svima znana riječka plesna skupina RiDance, sa scenskim nastupom prilagođenom specifičnom prostoru prekrasnog kaštela. U glazbenom dijelu programa nastupila je mlada i perspektivna Medea Market Sindik, uz pratnju violinistice Suzane Štefanić i talentiranog pijanista Matea Žmaka.
Ljetna nevera ipak nije uspjela pomrsiti planove za otvaranje Ljeta na Gradini, a kapi kiše u kasnovečernjim satima polako su gasile plamenove i ispratile rijeku posjetitelja s Trsatskog kaštela.
Ova tematsko – konceptualna manifestacija bila je savršena uvertira u ovogodišnje izdanje Ljeta na Gradini, a sljedeći program počinje već u srijedu, 10. srpnja, kada će polaznici Studia Maraton zabavljati publiku svojom izvedbom Maratonovih 11.

Foto: Press – Foto Kurti