Zagreb: Animafest na Zrinjevcu!
Piše: redakcija On 31 svi., 2015 At 02:32 PM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Festival…

AnimafestMeka travnata površina središnjeg zagrebačkog parka Zrinjevac pokazala se idealnom podlogom za obiteljsko kino i piknik, odnosno izlazak Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb iz kinodvorana, na open-air projekciju. Period ususret početku festivala, koji će biti otvoren 9. lipnja (i trajati do 14. u mjesecu), i ugodne svibanjske dane svakako je trebalo iskoristiti, a nešto novo – projekcija pod zvijezdama u centru grada – pokazalo se idealnim izborom. Naime, na dekice ispred filmskog platna smjestili su se uistinu brojni gledatelji koji su ispunili Zrinjevac te popodne i večer proveli u druženju s Animafestom, i uz film Usvajanje odobreno Laurenta Boileaua i Junga Henina, dobitnika Grand Prixa i Nagrade publike Animafesta 2013.
Druženje na otvorenom počelo je već u 16,00 sati, kad je poznata inicijativa zagrebačkih vizualnih umjetnika Pimp My Pump oslikala obližnju staru pumpu za vodu, ‘preodjenuvši’ je u Animafestovu maskotu – Mandleka. To se posebno svidjelo djeci, koju su spremno čekale bojanke s istim motivima, ali i cijeli pripovjedački performans. Naime, Teatar Poco Loco u svojoj je maštovitoj maniri u večernjim satima najmlađima interpretirao Alisu u zemlji čudesa, koja je tematska okosnica ovogodišnjeg Animafesta. Samo za ovu priliku kreirana predstava bila je inspirirana posebnim izdanjem Alise što ju je za zagrebačku Planetopiju ilustrirao glasoviti hrvatski umjetnik Zdenko Bašić, a u izvedbi je uz glumce Teatra Poco Loco sudjelovala i nekolicina glazbenika. Druženje je, nakon filmske projekcije, završilo tematskom zabavom ‘Alice in Vinyland’ i otvaranjem istoimene instalacije Marka Nuića u službenom festivalskom klubu Vinyl.
Sličan program Animafest planira i tijekom samog festivala, točnije 12. lipnja, kad će na Zrinjevac izvesti bajkovitu vizualnu poslasticu ovogodišnjeg dobitnika nagrade za životno djelo, kultnog francuskog animatora Michela Ocelota – Azur i Asmar. Ostatak njegova fantastičnog opusa, kao i brojne druge animirane filmove, pogledati možete od 9. do 14. lipnja u zagrebačkim kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol. Detaljan raspored programa festivala dostupan je na službenim festivalskim stranicama.

Foto: Press

comment closed