fbpx

RK Zagreb podržao kampanju Počeši s razlogom

Zagreb…

Počeši s razlogomNakon Hrvatske nogometne reprezentacije i Hrvatske gorske službe spašavanja i rukometaši kluba Zagreb počešali su se s razlogom te tako podržali kampanju ‘Počeši s razlogom‘.
Kampanja ‘Počeši s razlogom’ izazvala je veliki interes javnosti, što je i glavni cilj ove javnozdravstvene kampanje – podići svijest javnosti o muškom zdravlju s naglaskom na važnost redovitog samopregleda s ciljem ranog otkrivanja raka testisa.
Od te bolesti svake godine oboli sve više muškaraca, a najrizičnija skupina su muškarci između 18. i 35. godine života. Redoviti pregledi nužni su za rano otkrivanje i uspješnije liječenje, jer iako je zloćudan, ako se otkrije u ranoj fazi, rak testisa izlječiv je u više od 95 posto slučajeva.
U sklopu kampanje Počeši s razlogom pokrenuta je internetska stranica www.pocesisrazlogom.com i savjetovalište o samopregledu i raku testisa, a aktivnosti kampanje nastavit će se kroz cijelu godinu kako bi se podigla svijest o ranom otkrivanju raka testisa redovitim samopregledom.

Foto: Press