fbpx

Filip Ivić: Za reprezentaciju uvijek sto posto!

Za portal Scena.hr…

Uoči EP-a razgovarali smo sa sjajnim mladim vratarom naše reprezentacije

Filip Ivić

Filip IvićEuropsko prvenstvo u rukometu igra se u Poljskoj od 15. siječnja do 31. siječnja 2016. godine. Hrvatska je u grupi s Bjelorusijom, Islandom i Norveškom.
– Očekivanja su uvijek velika! Ali idemo utakmicu po utakmicu. Sigurno da nas očekuje jako teško prvenstvo, a ni grupa nije nimalo lagana! Pogotovo utakmice s Norveškom i Islandom koje su jako kvalitetne reprezentacije i igraju brz i atraktivan rukomet. Trebamo biti prvi u grupi da bi prenosili dva boda u sljedeću fazu – rekao je mladi vratar naše rukometne reprezentacije i rukometnog kluba PPD Zagreb Filip Ivić za portal Scena.hr. Ivić je na Svjetskom prvenstvu u Kataru dvije utakmice bio na klupi, a onda je ušao u trećoj utakmici te imao 19 sjajnih obrana. Mladi vratar nam je otkrio kako klupa utječe na njega.
Filip Ivić– Kad igraš za reprezentaciju, uvijek moraš biti maksimalno koncentriran i spreman, makar ušao na zadnjih pet minuta moraš dati sto posto. Tako sam i ja čekao priliku i iskoristio ju na najbolji mogući način uz pomoć obrane – naglasio je. Ivić minutažu dijeli s iskusnim Mirkom Alilovićem za kojeg ima samo riječi hvale.
“Mirko je veliki čovjek i jako dobra osoba”
– Mirko je veliki čovjek i jako dobra osoba. Puno mi je pomogao kad sam tek ušao u reprezentaciju i zahvalan sam mu na tome! Svoju priliku koristim maksimalno i uvijek težim da to bude najbolje kako u reprezentaciji tako i u klubu – ističe Ivić koji je i uspješan student, a studira Stručni studij za izobrazbu trenera.
– Za sve se nađe vremena pa tako i za fakultet! Naporno je, ali kad si sve posložiš sve se stigne. Ostalo mi je još malo ispita i nadam se da ću to u skoro vrijeme privesti kraju – kazao je rukometaš. Filip IvićU privatnom životu podrška mu je obitelj, ali i njegova djevojka.
Pamti utakmicu s Barcelonom
– I moji su najbolji navijači! Pa tako imaju razumijevanja za sve moje obaveze – dodao je Ivić. Otkrio nam je i koja utakmica mu je obilježila 2015. godinu.
– To je utakmica s Barcelonom. Takve utakmice se uvijek pamte. Veliki uspjeh za moj klub, prepuna dvorana! Stvarno sam presretan što imamo brojnu publiku u Areni i hvala im svima što nas podržavaju i navijaju – prisjetio se Ivić koji je novogodišnje blagdane proveo u krugu obitelji.

Foto: Filip Ivić priv. album
Fotogalerija: [nggallery id=619]