fbpx

Marijan Čerček: Finale 1967. se ne zaboravlja

Krapina…

Dinamo Trophy Tour započeo je jučer u Krapini, a premijerno izdanje su uveličali legendarni igrači Dinama iz generacije ’67. Marijan Čerček i Zlatko Škorić

Marijan Čerček i Zlatko Škorić– Možete si zamisliti situaciju kad jedan dečkić od 18 godina kojem je uvijek bio san igrati u Dinamu igra finale jednog ovakvog natjecanja i osvoji ga, a još uz to zabije gol. To je nešto što se ne zaboravlja – pričao je okupljenima legendarni igrač Dinama iz generacije ’67. Marijan Čerček o trenucima koje će vječno pamtiti.
Povodom obilježavanja 50 godina od osvajanja Kupa velesajamskih gradova, prekrasni trofej današnje UEFA Europa lige obići će kroz nekoliko mjeseci ukupno 16 gradova diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a prva je postaja bila u srcu Zagorja. Sjajna je zabava bila na Trgu u Krapini gdje su građani i navijači Dinama prvi imali priliku pogledati izloženi trofej, kao i loptu iz utakmice finala Leeds United – Dinamo. Trophy Tour su na ovom premijernom izdanju uveličali neizostavni legendarni igrači Dinama iz generacije ’67. Marijan Čerček i Zlatko Škorić.
Krapina– Imao sam svega 18 godina, a zabio sam gol u finalu s Leeds Unitedom. Nije bilo veće sreće tada. Međutim, kao dječak gledaš uvijek na semafor i pisalo je prvo Gucmirtl. Rekoh kak’ Gucmirtl kad znam da sam ga ja zabio – prepričao je kroz smijeh anegdotu Čerček.
Prvo događanje ovakvog tipa koje je organizirao modri klub izazvalo je velik interes javnosti. Dok su oni stariji razgovarali s našim legendama i prepričavali zgode iz prošlosti, mlađi su se zabavljali igrajući stolni nogomet. Bilo je i nagradnih igara za one koji se dobro sjećaju detalja iz 1967., a navijači su na Tropy Touru mogli kupiti i posebne retro suvenire u sjećanje na taj uspjeh, majice, kape, bilježnice.
Zlatko Škorić je uz sjećanje na davna vremena prokomentirao i Trophy Tour.
– Drago nam je da smo sudionici ovakve ‘veselice’ u našem dragom Zagorju i sretan sam što se zajedno s našim navijačima, Zagorcima, prisjećamo slavnih dana iz 1967. godine. Po reakcijama ljudi vidim da i danas najviše pamte onaj veliki preokret protiv Eintrachta, 4:0. KVG možda više pamte po toj utakmici nego po samom finalu Krapinaprotiv Leeds Uniteda. I danas pričaju o tome i tako nas, zapravo, stalno podsjećaju na vrijednost tog trofeja. Uostalom, samo je u toj sezoni KVG-a nastupilo čak 48 momčadi od čega 16 iz ‘liga petice’, a bili su tu još i Benfica, Porto… Evo, prišao nam je gospodin koji je prepričao kako je nakon pobjede protiv Eintrachta propustio vlak pa su on i prijatelji čak pet sati pješačili od Zaboka do Krapine! Svaka im čast, skidamo im kapu i hvala im.
Legendarni igrači predali su u Krapini u ime modrog kluba prigodne poklone zamjeniku gradonačelnika gospodinu Branku Varjačiću, kao i poseban poklon Tanji Gregurović s radio stanice Radio Hrvatsko Zagorje Krapina koji također slavi 50. obljetnicu postojanja.
Turneja se nastavlja idućeg vikenda u Pazinu, gdje će navijači od 12 do 14.00 sati imati priliku uživati u Dinamo Trophy Tour.

Foto: Press – GNK Dinamo