fbpx

Izravni prijenos: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Zagreb…

HRT u nedjelju 5. kolovoza na Prvom programu (HRT – HTV1) izravno prenosi svečanost obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti

Dan hrvatskih braniteljaU povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja Hrvatska televizija iz Knina će prenositi posebnu emisiju na Prvom i Četvrtom programu. Voditelj i komentator je Branko Nađvinski s gostima, a to su: Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata; Ivan Vukić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, zapovjednik 142. drniške brigade u VRO Oluja; Marko Vukasović, zapovjednik Prve pješačke bojne Četvrte gardijske brigade u VRO Oluja i Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane, pripadnik Sedme gardijske brigade u VRO Oluja.
Uz reportere Hrvatske radiotelevizije koji će se javljati s mjesta obilježavanja te razgovarati sa sudionicima proslave (Edi Škovrlj, Petar Vlahov i Hrvoje Gunjača) donosimo i reportaže u kojima podsjećamo na povijesne trenutke oslobađanja Hrvatske. U reportaži o Kninu donosimo priču o ljudima koji žive u gradu i onima koji su se ondje doselili, o nekom “novom” mladom Kninu. Novinari koji su pripremili priče o Oluji i Kninu su: Martina Klaić, Ivona Ramadža, Hrvoje Zovko i Nataša Ban. Urednica prijenosa je Ana Jelinić.
Izravni prijenos svečanosti obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti gledajte u nedjelju 5. kolovoza na Prvom programu (HRT – HTV1) Hrvatske radiotelevizije u 8 sati.

Foto: Press