fbpx

Alma Prica: Uz umjetnost, život je podnošljiviji

Drugi dio dana…

Lijepa glumica priča o seriji Počivali u miru, kazalištu i ljubavi prema glazbi

Alma Prica

Alma PricaAlma Prica u seriji ‘Počivali u miru‘ glumi suprugu bankara Evu. Nakon smrti sina, Eva postaje ovisnica.
– Sudjelovanje u seriji ‘Počivali u miru’ ostavilo mi je lijep trag. Snimali smo tijekom ljeta, zaista je bilo lijepo organizirano i na snimanju je radila prekrasna ekipa, no traume koje moj lik proživljava u seriji ne bih voljela zadržati u sebi – rekla je glumica. Alma je gostovala u emisiji Drugi dio dana na Drugome programu Hrvatskoga radija. Alma je u emisiji otkrila zašto rijetko daje intervjue.
– Obožavam radio, on je nešto drugo u odnosu na novine i televiziju. Premda izrazito cijenim novinare i smatram da je novinarstvo izrazito odgovoran i težak posao, nikada nisam bila sklona izlasku u medije. Mislila sam da je pozornica dovoljna da me se pročita. Meni je jasno da treba sudjelovati u promidžbi neke predstave ili serije, ali intimno osjećam neki stid. Osjećam stid govoriti o poslu koji radim, osjećam stid govoriti o sebi, što je vjerojatno dio neke moje taštine; bojim se da ću reći što glupo. Meni je to, iskreno rečeno, određeni napor koji mi teško pada. Alma PricaStalno mislim kako ima toliko važnih profesija i toliko skrivenih ljudi koji rade tako važne stvari, a o njima se ne zna. Oni su uvijek iza, nitko ne zna kako izgledaju, a presudni su u nekim stvarima za koje možda nismo ni svjesni da su oko nas – naglasila je Prica. U emisiji je kazala da je ljubiteljica filmova Woodyja Allena i Fellinijeva filmskoga opusa.
Alma često napravi izlet na film i televiziju, ali iza toga uvijek slijedi povratak na pozornicu zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta.
Alma Prica– Moram priznati da s likovima na pozornici prođem mnoge stvari koje u životu ne bih stigla doživjeti. Mnoga sam iskustva donijela u likovima koje sam glumila. Isto tako, ti su likovi mene naučili životu, dakle to je velika obostrana škola. Neki likovi i neki pisci – Williams, Čehov, Dostojevski, Krleža – zaista ostavljaju mnogo toga. Uvijek se nešto dogodi, mala nadgradnja ili razgradnja. A kad se tako nešto u vas useli, jednostavno se ne želite rastati od njih niti je to moguće – rekla je Prica.  Uz glumu, lijepa glumica voli glazbu, a tu ljubav otkrila je kao dijete.
– Željela sam svirati glasovir, pa onda flautu. Kazalište, film, glazba ili likovna umjetnost možda ne mogu promijeniti život, ali ga čine podnošljivijim –  zaključila je poznata glumica. U emisiji HR2 kod Ljudevita Grgurića Grge gostovao je i glavni producent serije Dario Vince.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT