fbpx

Marijan Kustić novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza

Marijan Kustić je na predsjedničkoj funkciji zamijenio Davora Šukera

– Ovo je velika i emotivna stvar za mene, dat ću sve od sebe da opravdam vaša očekivanja. Prvi put u povijesti netko je dobio jednoglasnu podršku svih županija, to mi je velika čast. Raduju me uvodne riječi predstavnika Uefe i Fife koji su nam dali veliku podršku.

Marijan Kustic

Zahvaljujem Davoru Šukeru na dosadašnjem radu, drago mi je da je mene izabrao za suradnika, imali smo odličnu suradnju. Svi ovi rezultati nisu plod jednog čovjeka, već našeg timskog rada. Siguran sam da će buduće vodstvo nastaviti s ovim kontinuitetom napretka HNS-a. I dalje ćemo raditi timski, svi znaju kako ja funkcioniram.

U nogometu sam išao stepenicu po stepenicu, prošao sam dosta toga. Nakon što Davor nije istaknuo kandidaturu za novi predsjednički mandat, odlučio sam se kandidirati i o tome sam obavijestio sve bliske suradnike. Ovdje sam već osam godina, radimo u kontinuitetu, a iskoristit ću ovu priliku i zaželjeti uspjeh svim našim klubovima na europskoj sceni. Tu moramo biti jedinstveni i davati si iskrenu podršku – rekao je novi predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

Marijan Kustić novi je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Dosadašnji izvršni direktor HNS-a jednoglasno je izabran za prvog čovjeka krovne organizacije hrvatskog nogometa na Izbornoj skupštini održanoj u zagrebačkom hotelu Westin. Marijan Kustić je na predsjedničkoj funkciji zamijenio Davora Šukera, koji je na čelu HNS-a bio od 2012. godine.

Marijan Kustić

– Želim se na kraju mog predsjedničkog mandata nakratko osvrnuti na tih devet i nešto više godina na čelu Hrvatskog nogometnog saveza, tijekom kojih sam cijelog sebe 24 sata dnevno dao hrvatskom nogometu. Nastojao sam svojim iskustvom i znanjem Hrvatski nogometni savez učiniti najuspješnijim sportskim kolektivom u Hrvatskoj i mislim da sam u tome uspio.

I ne samo to, HNS je u proteklom razdoblju postao prepoznatljiv brend, koji je odavno nadmašio sportske okvire, s obzirom na to da smo tijekom proteklog razdoblja doista dosegnuli visoku razinu u svim segmentima. Naravno da sve to nisam mogao postići sam i zato ovom prilikom želim zahvaliti svima onima s kojima sam stvarao tu lijepu sportsku priču.

Pritom sam izuzetno ponosan na činjenicu da je u mom mandatu ostvaren najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa, ali i sporta uopće osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Ti će trenuci ostati neizbrisiv dio mojih najljepših nogometnih uspomena. Drago mi je da sam kao igrač i predsjednik bio dio najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa, najprije bronca u Francuskoj 1998. godine, a onda dvadeset godina poslije srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. To je nešto što ostaje zauvijek – rekao je Davor Šuker.

Dosadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, oprostio se poslije nešto više od devet godina obnašanja funkcije prvog čovjeka krovne organizacije hrvatskog nogometa.

Foto: Press Drago Sopta/HNS