fbpx

Nema pravoga ljeta bez emisije More

Zagreb…

MoreEkipa popularne mozaične emisije More Hrvatske radiotelevizije tijekom ljetnih mjeseci neće se previše odmarati jer za svoje vjerne gledatelje pojačano prati sve aktualnosti na Jadranu i donosi najzanimljivije reportaže o moru.
– Nema ljeta bez Mora pa vam u televizijski eter ovih vrućih ljetnih dana donosimo more dobrih priča – poručuju urednici iz Splita i Rijeke Dominik Strize, Franka Jović Tonkli, Nada Šurjak, Zdravko Kleva i Odri Ribarović.
Srpanj i kolovoz osobito su bogati temama koje se tiču turizma, ali i ribarstva, gastronomije i nautike. Osim toga, u ljetnim HRT-ovim emisijama More naći će se i niz drugih zanimljivih reportaža. Ekipa emisije u kolovozu će iz Zadra zaploviti s jednom od najuglednijih neurokirurginja na svijetu, Hrvaticom koja snagu i energiju crpi, kako sama kaže, iz mora. Pokušat će saznati i zašto još nije započelo s radom novo pristanište brodova u Trogiru, iako je odavno dovršeno, a u pripremi su i reportaže s jadranskih otoka.
Emisija More započela se prikazivati 10. siječnja davne 1982. godine iz HRT-ova centra u Rijeci pod imenom More, ljudi, obale, a njezin je idejni začetnik bio urednik HRT-ova centra u Puli Branislav Bimbašić. U ostvarivanju emisije već 35 godina sudjeluju mnogobrojni suradnici iz svih priobalnih HRT-ovih centara – Rijeke, Pule, Splita, Zadra, Šibenika i Dubrovnika.
More slovi kao jedna od najprepoznatljivijih i tradicionalno najgledanijih emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT), a dvaput je, 2010. i 2013. godine, dobila i nagradu Ministarstva pomorstva za promicanje pomorske znanosti i kulture. Prošle je godine Hrvatski ogranak Svjetskoga saveza turističkih novinara i pisaca o turizmu FIJET HRT-ovu emisiju More nagradio za osobit doprinos popularizaciji i afirmaciji te promicanju etičkih i profesionalnih standarda turističkoga novinarstva.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT