fbpx

Nikkin dnevnik 3 – Priče ne baš talentirane pop-zvijezde

Znanje predstavlja: Nikkin dnevnik 3 novi nastavak simpatičnih nezgoda omiljene tinejdžerice

Nakladnička kuća Znanje donosi nove živopisne i duhovite (ne)zgode tinejdžerice Nikki u novom nastavku Nikkinih dnevnika: Priče ne baš talentirane pop-zvijezde, američke spisateljice Rachel Renée Russell. Prva dva nastavka serijala uvela su nas u ne baš fantastični život ne baš popularne partijanerice, a Priče ne baš talentirane pop-zvijezde opisuju nove urnebesne izazove i probleme koje Nikki čekaju na putu osvajanja školske stipendije.

Nikkin dnevnik

U prijevodu Hane Grete Matković, Nikkin dnevnik 3: Priče ne baš talentirane pop-zvijezde, kao i prethodna dva dnevnika ove simpatične tinejdžerice, dostupni su u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje po cijeni od 99,00 kn.

Više o naslovu – Nikkin dnevnik 3 – Priče ne baš talentirane pop-zvijezde

Nikkin dnevnik 3: Priče ne baš talentirane pop-zvijezde (Dork Diaries: Tales from a Not-So-Talented Pop Star)

Nikki Maxwell dala je sve od sebe da nitko u školi ne sazna istinu – da školu pohađa zahvaljujući stipendiji koju je dobila jer joj tata radi kao školski istrebljivač kukaca. Zadnje što joj u životu treba jest da je prijateljice i (u najgorem slučaju) simpatija Brandon povezuju s divovskom maskotom žohara na tatinom kombiju! No čini se da bi tajna uskoro mogla izaći na vidjelo i Nikki je spremna učiniti sve što treba da to spriječi. U pravi čas u školi je najavljena velika potraga za glazbenim talentima, a glavna nagrada je upravo školska stipendija! Kao velika obožavateljica pjesme i plesa, Nikki sad ima priliku ludo se zabaviti s prijateljicama i usput možda tatu razriješiti njegove obaveze… a sebe neugodnosti. Još jedanput slijedi niz zavrzlama i nesporazuma, ali i pregršt toplih i urnebesnih trenutaka s Nikki i njezinim prijateljima.

Prijevod: Hana Greta Matković, ISBN: 978-953-360-270-7, Cijena: 99,00 KN

VIŠE O OSTALIM NASLOVIMA IZ SERIJALA

Nikkin dnevnik 1: Priče iz ne baš fantastičnog života (Dork Diaries: Tales from a Not-So-Fabulous-Life)

Kad vas roditelji presele u snobovsku školu; kad je novi mobitel nešto o čemu možete samo sanjati; kad vas nitko ni iz jedne škvadre nimalo ne šljivi – mislite li da je život fantastičan? E, pa, ne misli ni Nikki Maxwell, četrnaestogodišnjakinja koja se našla u tako nezavidnoj situaciji. No Nikki se ne predaje. Uposlit će kreativnost i smisao za humor te prestati biti tek nevidljiva cura na školskom hodniku. Bilježeći, dan za danom, svoje urnebesne uspone i padove, shvatit će što je (i tko je) stvarno kul.
Ovo je prvi nastavak popularnog Nikkinog dnevnika, duhovite književne poslastice za tinejdžere i sve koji se tako osjećaju.

Prijevod: Hana Greta Matković, ISBN: 978-953-360-249-3, Cijena: 99,00 KN

Nikkin dnevnik 2: priče ne baš popularne partijanerice (Dork Diaries: tales from a not-so-popular-party-girl)

Mislila je da se to neće nikada dogoditi, ali Nikkin život napokon je počeo imati smisla. Nova škola zapravo uopće nije tako loša, a Chloe i Zoey postale su joj prave najbolje prijateljice. Osim toga, njezina simpatija Brandon ipak pokazuje nekakvo zanimanje za nju. Ali šuška se da ona vještica MacKenzie ide s njim na zabavu za Noć vještica, pa naša Nikki u očaju prihvaća posao animatorice u kostimu štakora na dječjoj zabavi. Nasreću, Nikki će otkriti da MacKenzie laže i njezin san o izlasku s Brandonom možda bi se mogao ostvariti… Ali kako u isto vrijeme biti na dva mjesta – na dječjoj zabavi u kostimu štakora i na školskom plesu u fantastičnoj haljini? Može li izbjeći katastrofu? Pročitajte i uvjerite se!

Prijevod: Hana Greta Matković, ISBN: 978-953-360-251-6, Cijena: 99,00 KN

RECENZIJE:

» Autorica vješto dočarava zbunjenost i ranjivost djevojke na pragu puberteta. Komični crteži, izvedeni u stilu Gregovog dnevnika, dodaju priči element autoironičnog humora. Knjiga će se zasigurno svidjeti mlađim čitateljima koji nastoje pronaći svoje mjesto pod suncem. « Kirkus Reviews

O AUTORICI:

Rachel Renée Russell američka je spisateljica, autorica serijala Nikkin dnevnik koji od 2009. do danas broji 15 nastavaka. Temelji se na autoričinim vlastitim iskustvima iz mladosti, a ilustratorica je njezina kći Nikki, prema kojoj je nazvan glavni lik. Dosad je diljem svijeta tiskano 55 milijuna primjeraka Nikkinih dnevnika, na 42 jezika.

Foto: Press