fbpx

Nova komedija: U babinom gnijezdu

Joza Ivakić…

Ako ste mladi i svježe vjenčani vrijeme je da se skučite? Zar ne?

Medijski pokrovitelj Scena.hr

U babinom gnijezduU Gradskom kazalištu ‘Joza Ivakić‘ Vinkovci već se naveliko radi na novoj predstavi, koja će biti drugi premijerni naslov ove godine. Radi se o komediji ‘U babinom gnijezdu‘ nastaloj prema motivima filma Dannya DeVitta DUPLEX, scenarista Larrya Doylea. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Cvetin Aničić, kao i kostimografiju predstave. Scenografija, dizajn plakata i programska knjižica uradak je Dubravka Matakovića.
Predstava je protkana duhovitim situacijama, naizgled apsurdnim, ali nama vrlo bliskim. Problemi svakog mladog bračnog para (Petra Kraljev i Vladimir Andrić) u današnjem društvu počinju odmah nakon vjenčanja i sudbonosnog „DA“; problemi s egzistencijom i pitanjem krova nad glavom. Bježanjem ka samostalnosti i vlastitom obiteljskom gnijezdu, ponekad se nađemo u nemogućim situacijama. Glavni akteri predstave odluče preko agencije U babinom gnijezdu„doslužiti“ staricu (Blanka Bart). Ona se na prvi pogled čini nemoćno i krhko, no zapravo je prava baba vatra koja od cijele situacije traži zabavu i dobro društvo. Ironično je što na indirektan način, mladi bračni par očekuje brzu smrt starice, no ona tek u 100. godini shvati ljepotu života i želi sve isprobati. Dok mladi bračni par život vidi kao teško olovo te kuje razne mutne planove protiv starice, ona za razliku od njih život shvaća lagodno i u njemu uživa punim plućima. To je taj apsurd života. Tek kada ga trebamo napustiti, želimo ga živjeti punim plućima.
Vjerujemo da će i ova predstava naići na pozitivne reakcije kod publike kao i SLUČAJNI PERVERZNJAK redatelja Gorana Grgića i TRI TREĆA TROMJESEČJA redateljice Frane Marije Vranković.
PREMIJERA: petak 28. travnja 2017. u 20 sati
REPRIZA: subota 29.travnja 2017. u 20 sati (rasprodana)

Foto: Press