Otvoreno osmo izdanje Šibenik Dance Festivala
By redakcija On 24 srp., 2018 At 08:39 AM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Šibenik…

Šibenik Dance FestivalBaletom ‘Carmen’ u izvedbi Nacionalnog Baleta iz Pečuha, devetominutnim duetom Igora Kirova ‘If I can’ iz predstave ‘Connect’ i majstorskim djelom ‘The Edge’ u produkciji baleta HNK Split, na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila otvoreno je osmo izdanje Šibenik Dance Festivala.
Osim splitskog Baleta na ovogodišnjem će festivalskom izdanju nastupiti i Ballet Pécs iz Mađarske, zagrebački Plesni studio Modus, Šibenik Dance Festivaltrupa Balcan Dance Project, Baletni studio HNK Split, Studio suvremenog plesa Teuta iz Čakovca, Balet riječkog HNK Ivana pl. Zajca, Umjetnička organizacija plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege, Transition Dance Company iz Beograda, Studio za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo Studio 23 iz Karlovca, studenti plesa i mladih iz Požege, Zadarski plesni ansambl, Plesni teatar Sjene iz Šibenika. U sklopu Šibenik Dance Festivala je i izložba multimedijalnog umjetnika Stephana Lupina, plesne filmske večeri kao i posebni edukacijski program.
U plesnom komadu If I can na glazbenoj podlozi njemačkog skladatelja poznatog pod imenom Alva Noto plete se ljubavna priča uokvirena strašću i sentimentom: voljeti sebe kako bismo mogli voljeti drugoga, biti zajedno u ljubavi bez iluzija i očekivanja, a istovremeno biti zadovoljni i sigurni. Plesne bravure vode publiku u potrazi za odgovorima na pitanja o tome što i kako možemo dati i primiti. Plešu solisti splitskog Baleta Nikita Zdravković i Aaron Kok.
O svom koreografskom djelu The Edge ravnatelj splitskog Baleta Igor Kirov kaže:
– Ples po rubu ispitivanje je sebe samoga, materije od koje smo sazdani, hrabrosti da se sunovratimo u nepoznato… Ples po rubu je dozivanje svoje unutrašnjosti i mjesto na kojem se događaju najvažnije stvari.”
Senzualne plesne duete u posljednjem dijelu triptiha izvode Ajla Kadrić, Jaclyn Ann Higgins, Irina Čaban Bilandžić, Matea Milas, Hazuki Tanase, Pavel Aleksandrov, Aaron Kok, Salvatore Cerulli, Ivan Boiko i Remus Dimache a prate ih glazba Vivaldija, Mozarta i Bacha koju uživo izvode pijanistica Irina Smirnova i violinistica Ana Tošić D’Ambra.

Foto: Press

comment closed