fbpx

In Memoriam Cynthia Hansell Bakić

U HNK Split In memoriam Cynthia Hansell Bakić

Programom nazvanim In memoriam Cynthia Hansell Bakić Hrvatsko narodno kazalište, matična kuća nedavno preminule primadone odat će joj posljednju počast.

Hansell Bakić

U programu koji započinje u 12.00 sati u petak 12. studenog 2021. godine na velikoj sceni HNK Split opusu i liku velike pjevačice i pedagoginje prisjetit će se intendant Srećko Šestan i ravnatelj Opere Jure Bučević.

Bit će pročitan tekst prof.art. Lidije Horvat Dunjko, profesorice pjevanja i pročelnice 4. odsjeka za pjevanje Muzičke akademije Zagreb o preminuloj kolegici, ‘dobrom duhu Pjevačkog odsjeka Akademije’.

Prof.dr.sc. Tonći Šitin govorit će o pjevačkom i umjetničkom radu, prof. dr. sc. Mihovil Biočić o humanitarnom radu Cynthie Hansell Bakić, a prof. dr.sc. Zoran Đogaš prisjetit će se njene stručne suradnje s Medicinskim fakultetom.

Pjesmom će se od preminule Cynthije Hansell Bakić oprostiti njeni učenici Mate Akrap i Ana Malovan, te kolege Vinko Maroević i nacionalni prvak Ivica Čikeš uz klavirsku pratnju Ane Šabašov – poručuju iz HNK Split.

Foto: Press