fbpx

Gotovo 30 000 ljudi samo za vikend potpisalo peticiju Zabranimo lanac!

Velika zainteresiranost za zaustavljanje mučenja životinja – Zabranimo lanac – promijenimo povijest na www.zabranimolanac.net

Otkad je u petak 26. veljače 2021. pokrenuta peticija Zabranimo lanac za potpunu zabranu držanja pasa na lancu, u samo dva dana potpisalo ju je gotovo 30 000 ljudi! Peticija je dio nacionalne kampanje Za Hrvatsku bez pasa na lancu, koju su pokrenuli Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede, udruga Prijatelji životinja te više od 50 članica Mreže za zaštitu životinja.

Zabranimo lanac

Kampanja Zabranimo lanac za uvođenje potpune zakonske zabrane držanja pasa na lancu potaknuta je brojnim iskustvima udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske, čija svakodnevica svjedoči o posljedicama nepostojanja adekvatne zakonske zaštite za životinje i nužnosti njezine uspostave i primjene. Najnoviji su primjer potresne fotografije pasa spašenih iz potresom pogođenih područja, no situacija nije bila ništa bolja niti kada se radilo o psima spašavanima iz poplavom pogođenog područja u i oko Gunje, u svibnju 2014.

Zabranimo lanac

Ovi tužni primjeri slika su i prilika hrvatske stvarnosti – stvarnosti koju je teško vidjeti na fotografiji, a još je teže zamisliti kako ju je onda tek živjeti.

– Stvarnost je to koju možemo i moramo mijenjati, a ovo je pravi trenutak – poručuju udruge i pozivaju sve da posjete stranicu www.zabranimolanac.net i potpišu peticiju za zabranu lanca.

Zabranimo lanac

Kampanju i peticiju Zabranimo lanac dosad su podržale brojne udruge, organizacije, tvrtke, istaknuti pojedinci i građani i građanke, a posebno se istaknula poznata tvrtka koja je svoju proljetnu kampanju „Treba znati prerezati”, predstavljenu na više od 350 jumbo plakata, posvetila upravo ovom cilju – Hrvatskoj bez pasa na lancu!

Društvene mreže preplavljene su heštegovima #ZabranimoLanac, #ZaHrvatskuBezPasaNaLancu, #TrebaZnatiPrerezati, i #SramotnoZaHrvatsku.

Zabranimo lanac

– Sudjelujte i vi svojim potpisom i dijeljenjem informacija u povijesnim promjenama za pse u Hrvatskoj i spašavanju tisuće života – pozivaju iz udruga.

Foto: Press