fbpx

Pokrenut postupak revidiranja aneksa ugovora za zaposlenike na HRT

Zagreb…

Priopćenje HRT-a prenosimo u cijelosti:

HRT, postupak– Na temelju odluke vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije od 1. siječnja 2017. pokreće se postupak revidiranja aneksa ugovorima o radu te opravdanosti ostvarivanja stimulacija na plaće za zaposlenike Hrvatske radiotelevizije. Prvi je to rezultat nedavno pokrenutoga projekta utvrđivanja opravdanosti aneksa ugovorima o radu i stimulacija na plaće jer je broj zaposlenika koji su u razdoblju od 2012. do 2016. ostvarili takva prava višestruko povećan zbog čega Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije želi uvesti racionalnija pravila i cjelokupan novi pravni okvir kojim će zaposlenicima biti i dalje moguće ostvarivanje aneksa ugovorima o radu, ali na temelju jasnijih, pravednijih i mjerljivijih kriterija koji će među ostalim rezultirati i uštedama u korist Hrvatske radiotelevizije.
U suradnji sa sindikalnim partnerima tijekom siječnja provest će se temeljita analize cjelokupne politike plaća i nagrađivanja zaposlenika kako bi se uspostavio novi, učinkovitiji sustav koji će biti temeljem za izradu novoga Pravilnika o sistematizaciji i Pravilnika o plaćama i drugim materijalnim pravima radnika, a svi će zaposlenici o cjelokupnome postupku dobiti podrobne informacije od mjerodavnih služba tijekom idućih tjedana.
Postupak utvrđivanja opravdanosti aneksa ugovora o radu dio je projekta podizanja učinkovitosti i produktivnosti na svim razinama koji je pokrenut tijekom posljednjih mjesec i pol dana. U tome je razdoblju Hrvatska radiotelevizija ostvarila sve kratkoročne ciljeve u smislu usvajanja prijedloga Financijskoga plana i Programa rada Hrvatske radiotelevizije za 2017. godinu, a spomenute su dokumente prethodno jednoglasno odobrili Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije te Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije. Pokrenuti su i postupci za promjenu organizacije rada kako bi se premostile uočene nefunkcionalnosti te je među ostalim izdan nalog da se pripremi prijedlog nove sistematizacije kao predradnje za dogovor sa sindikatima. Inače, sa sindikatima je postignut dogovor o osnivanju Radničkoga vijeća te priprema za izradu višegodišnjega Kolektivnog ugovora o čemu će pregovori biti nastavljeni u siječnju – piše u pripćenju HRT.

Foto: Press