fbpx

Američka premijera filma Goran na festivalu South by Southwest

Teksas…

GoranDugometražni igrani film Nevija Marasovića Goran svoju će američku premijeru imati u programu multimedijskog festivala South by Southwest (SXSW), jedne od najvažnijih platformi za promociju nezavisnog filma u Sjevernoj Americi, čije se 24. izdanje filmskih programa održava od 10. do 18. ožujka 2017. godine u Austinu (Teksas, SAD).
Goran je jedan od 125 odabranih dugometražnih filmova od 2.430 ukupno prijavljenih. Prikazat će se u sklopu Festivalskih favorita (Festival Favorites), sekcije posvećene hvaljenim naslovima koji su festivalsku distribuciju već počeli prije SXSW-a. Goran je dosad prikazan na festivalima u Luksemburgu, Bjelorusiji i Belgiji, a na Međunarodnom filmskom festivalu Fantasia u Montrealu, gdje je imao svjetsku premijeru, Franjo Dijak osvojio je nagradu za najboljeg glumca.
GoranUloge: Franjo Dijak, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Janko Popović Volarić, Milan Štrljić, Bojan Navojec, Edita Karađole, Filip Križan, Iva Krajnc.
SXSW je manifestacija koja spaja glazbu, film, interaktivne medije i konferencije, a njegov jedinstveni koncept ugledna web stranica IndieWire svojevremeno je opisala kao ‘vodeći primjer onoga kako bi festivali mogli izgledati u budućnosti’.
Filmski program održava se od 10. do 18. ožujka 2017. godine. Podijeljen je u 12 sekcija koje uključuju igrane i dokumentarne, umjetničke i žanrovske uratke. Na festivalu će biti prikazan čak 51 debitantski film, a filmski program bit će otvoren premijerom novog filma Terrenca Malicka Song to Song, u kojem glavne uloge igraju Ryan Gosling, Natalie Portman, Michael Fassbender i Rooney Mara.

Foto: Press