fbpx

Premijera nove serije Gospođa Amerika 15. travnja

HBO…

Gospođa AmerikaNova serija s dvostrukom dobitnicom Oscara Cate Blanchett, Gospođa Amerika (Mrs. America) imat će premijeru 15. travnja na HBO GO-u. Premijera na HBO kanalu će biti 1. svibnja u 21.00 sati, dok će nove epizode biti prikazane petkom u istom terminu.
Gospođa Amerika stvarna je priča o pokretu za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima te neočekivanoj odmazdi koju je predvodila Phyllis Schlafly (Cate Blanchett). Kroz oči žena toga vremena – Schlafly s jedne strane te drugog vala feministica poput Glorije Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Belle Abzug i Jill Ruckelshaus – serija istražuje kako je jedno od najtežih bojišta u kulturnim ratovima 1970-ih dovelo do nastanka Moralne većine te zauvijek preokrenulo političku scenu.
Uz dvostruku dobitnicu Oscara i dobitnicu Zlatnog globusa Cate Blanchett, gledat ćemo i mnoge druge nagrađivane glumice kao što je Rose Byrne u ulozi Glorije Steinem, Margo Martindale kao Bellu Abzug, Uzo Aduba kao Shirley Chisholm, Elizabeth Banks kao Jill Ruckelshaus i Tracey Ullman kao Betty Friedan. U seriji se također pojavljuju Sarah Paulson, John Slattery, Jeanne Tripplehorn, Ari Graynor, Melanie Lynskey i Kayli Carter.
Izvršni producenti su Dahvi Waller, Stacey Sher, Coco Francini, Cate Blanchett, kao i Anna Boden i Ryan Fleck, koji su ujedno i redatelji četiri od devet epizoda, uključujući prve dvije.

Foto: Press