fbpx

Profokus BOOTCAMP: Kreativno djelovanje uz besplatne školarine

BOOTCAMP

– Profokus BOOTCAMP je održan 26. rujna u sklopu Beauty & Hair EXPO 2020 sajma na Zagrebačkom velesajmu, a kako već dugi niz godina na prepoznatljiv i kreativan način obrazujemo profesionalne dizajnere, tako je i BOOTCAMP u našoj organizaciji bio jedno posebno iskustvo. Najbolji natjecatelj, odnosno pobjednik kreativnog natjecanja, mogao je osvojiti besplatnu školarinu u programu po izboru! Da bismo odabrali TOP 16 sudionika koji će sudjelovati u projektu, osmislili smo i zabavnu prijavu za natjecanje. Sastojala se od kreativnog izražavanja u formi fotografije ili videa, pri čemu je bilo potrebno definirati vlastitu viziju kreativnosti, odnosno inspiraciju i motivaciju za rad u kreativnom polju. Odabrani kandidati potom su imali prilike sudjelovati u jednodnevnom natjecanju na Zagrebačkom velesajmu te mogućnost osvajanja besplatne stipendije – poručuju iz Profokusa.

BOOTCAMP

Nov, zabavan i dinamičan projekt našeg Učilišta, pod nazivom Profokus BOOTCAMP, održan 26. rujna, a osmišljen je kako bi svestranim kreativcima ponudio motivacijsko i edukativno natjecanje, s naglaskom na konkurentnost i kreativno djelovanje.
Profokus BOOTCAMP sadržavao je razne prezentacijske izazove, kvizove i igre u kojima su natjecatelji na različite načine prezentirali kreativnost, ambicioznost te naposljetku – strast prema stvaranju! Veliki naglasak bio je i na osobnom razvoju, brendingu te podršci Učilišta Profokus u njihovom profesionalnom razvoju karijere.

BOOTCAMP

Voditeljica ovog dinamičnog projekta bila je jedna od najpoznatijih domaćih influencerica te predstavnica digitalnih kreativaca – Maša Zibar. Maša djeluje na svom Facebook, Instagram i YouTube kanalu pod imenom Mashin’ the Beauty te već godinama stvara odličan sadržaj namijenjen mladoj i modernoj publici. Često svojim pratiteljima dijeli make up, beauty i lifestyle savjete, a Mašin najnoviji projekt je i podcast Nemoj me, u kojem na vrlo kreativan način komentira aktualne društvene teme, problem mladih te fenomen odrastanja.

BOOTCAMP

U čitavom procesu BOOTCAMPA naglasak je stavljen na neprocjenjivu mogućnost međusobnog umrežavanja kreativaca te na savjete oko brendinga i lansiranja proizvoda ili usluge na kreativan način. Kako je plasman usluge neophodan u digitalnom svijetu, Maša je našim natjecateljima iz prve ruke mogla približiti svoje digitalno stvaralaštvo te i podijeliti pokoji savjet i druge praktične smjernice vezane uz interese natjecatelja te osobni razvoj pojedinca.

BOOTCAMP

Pobjednica kreativnog natjecanja, Profokus BOOTCAMPA, bila je odlična, mlada i talentirana natjecateljica Jovana Stijepić koja je odabrala pohađati program Modnog dizajna, a istaknula se svojom poslovnom idejom, crtanjem, konceptualnim razmišljanjem i specifičnim smislom za humor!

BOOTCAMP

Nakon proglašenja pobjednice uslijedilo je još jedno veliko iznenađenje. Maša Zibar je samoinicijativno i nesebično odlučila platiti program obrazovanja još jednoj od natjecateljica, što je nakon cjelodnevnog uživanja u kreativnom stvaranju rezultiralo i pokojom suzom. Stručni žiri odlučio je kako nagrada treba otići u ruke Loreni Gečević, koja se također opredijelila za kreativan program Modnog dizajna.

BOOTCAMP

Nakon podijeljenih nagrada, kratkog slavlja i feedbacka zadovoljnih natjecatelja, zaključili smo kako je prvo izdanje Profokus BOOTCAMPA prošlo iznad svih naših očekivanja. Na ovakvom intenzivnom treningu sudionici su imali prilike upoznati se s metodama rada Učilišta koje najveću pozornost usmjerava upravo na praktičnu nastavu, individualnu edukaciju te uspješan napredak svakog polaznika. Sudionicima BOOTCAMPA se i dočarala atmosfera koja vlada u prostorima Učilišta te su mogli osjetiti što to iznova privlači sve nove generacije polaznika.

BOOTCAMP

– Kako nam na kraju nije silazio osmijeh s lica, Učilište je odlučilo Profokus BOOTCAMP ponoviti i iduće godine, u potencijalno većem opsegu i još raznovrsnijem sadržaju kojeg jedva čekamo osmisliti! Za odlične fotografije i video zaslužan je Luka Cerovina, a više o projektu i fotogaleriju možete pogledati na linku – zaključuju iz Profokusa.

Foto: Press – Profokus/Luka Cerovina
Fotogaleriju možete pogledati na linku