fbpx

Serija Korijeni od ove nedjelje na malim ekranima

Na Drugom programu HRT-a serija Korijeni

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 24. listopada 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.05 sati počinje s prikazivanjem serije Korijeni.

Korijeni

Američka serija Korijeni obrada je istoimene mini-serije iz 1977., snimljene prema romanu Alexa Haleya iz 1976. “Korijeni” (“Roots: The Saga of an American Family”). Ovo je prikaz povijest Afrikanca koji je prodan u roblje i odveden u Ameriku te njegovih potomaka.

Godine 1760. Kunta Kinte (Malachi Kirby) je ratnik plemena Mandinka iz Juffurea u Gambiji, u zapadnoj Africi. Njegova je obitelj odana kralju te se opire Europljanima.

No zbog toga je obitelj Kinte podložna osveti suparničke obitelji Koro koja Englezima u zamjenu za oružje prodaje afričke robove. Kuntu su jednoga dana odveli u džunglu kako bi s ostalim mladićima naučio kako biti ratnik.

Ondje se sastane sa svojom dragom Jinnom. No okruže ih Koroi koji žele tražiti otkupninu za Kuntu. Međutim, Kunta bježi i pri tome ubije jednog člana obitelji Koro. Koroi ga svladaju i odluče prodati Englezima.

Serija je nominirana za: Primetime Emmy Awards (2016.), Black Reel Awards (2017.), British Society of Cinematographers (2017.), Critics Choice Television Awards (2016.) itd.

Foto: Press