fbpx

Serija Sajam taštine od ove nedjelje na TV

Sajam taštine u trajanju od sedam epizoda

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 4 listopada 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21.55 sati započinje s prikazivanjem dramske serije Sajam taštine u trajanju od sedam epizoda.
U svijetu u kojem svi čeznu za nečim što se ne isplati imati, nitko nije toliko motiviran da se popne u visoko društvo kao Becky Sharp.
Sajam taštine

Siromašna učiteljica Becky postavi ravnateljici gđici Pinkerton ultimatum: ili će joj pošteno plaćati da predaje u Ženskoj školi ili će si ona pronaći službu negdje drugdje. Gđica Pinkerton shvati da Becky blefira te je odluči prognati na selo gdje će raditi kao guvernanta. Dobronamjerna kći burzovnog mešetara Amelia Sedley sažali se nad sirotom napuštenom beskućnicom te je povede svojoj kući.
Sajam taštine za male je ekrane adaptirala ugledna književnica Gwyneth Hughes prema djelu Williama Makepeacea Thackeraya. Taj književni klasik, čija je radnja smještena u vrijeme napoleonskih ratova, govori o Becky koja se pokušava izvući iz siromaštva i stupiti u englesko visoko društvo.
U toj priči o “podlosti, zločinu, lakoumnosti, ljubovanju, odbacivanju, smijehu, varanju, rasprama i plesu” pratimo Becky skroz do dvora kralja Đure IV. i bitke kod Waterlooa, pri čemu ona slama srca i gubi imutke.

Foto: Press