fbpx

Los Angeles: Svjetska premijera filma o obitelji Kostelić!

Gnothi Seauton…

U Los Angelesu predstavljen dokumentarni film Brune Kovačevića Gnothi Seauton – Upoznati samoga sebe

Film, obitelj Kostelić– Vrlo sam sretna. Jednoga dana moći ću pokazati svojoj djeci čime sam se bavila i što smo postigli u životu njihov ujak i ja. Nadam se da će im to biti poticaj da i oni takvo nešto postignu – rekla je Janica Kostelić nakon projekcije filma u Los Angelesu.
Dokumentarni film Gnothi Seauton autora Brune Kovačevića, rukovoditelja Produkcijskoga odjela Sport na Hrvatskoj radioteleviziji, doživio je svoju svjetsku premijeru u Los Angelesu. Film o trnovitom Film, obitelj Kostelićputu i sportskim trijumfima najuspješnije hrvatske sportske obitelji Kostelić predstavljen je prošloga vikenda američkoj publici u jednome od najpoznatijih kina na Beverly Hillsu.
– Svjetska premijera filma prošla je odlično, ekipa je vrlo zadovoljna reakcijom američke publike u Hollywoodu koja je prepoznala nevjerojatan sportski podvig Ivice i Janice Kostelić. Bilo je lijepo tijekom projekcije, bilo je suza i smijeha nakon projekcije kad su gosti okružili našu ekipu i u vrlo emotivnome razgovoru izrazili svoje oduševljenje načinom na koji su Kostelići pomicali granice – rekao je Bruno Kovačević i dodao kako sljedećih nekoliko dana slijede razgovori s producentima koji bi film mogli odvesti na svjetske televizije i festivale, a ne krije ni želju da se na osnovi ovoga dokumentarca snimi i igrani film.
Na premijeru filma Gnothi Seauton na opće oduševljenje publike doputovala je Janica te Ivica Kostelić sa Film, obitelj Kostelićsuprugom Elin. Bile su tu i brojne poznate osobe iz hrvatskoga, ali i američkoga sportskog, glumačkog i društvenog života, među ostalima hrvatski konzul u Los Angelesu dr. Siniša Grgić, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, producent filma Krešimir Renzo Prosoli, dobitnik Emmyja i distributer filma Gnothi Seauton za američko tržište producent Jonathan Lee Smith, glumci Danny Arroyo i Jane Park Smith, dvostruki dobitnik Oscara Leslie Dilley i mnogi drugi.
Leslie Dilley, umjetnički direktor koji je radio na filmovima Ratovi zvijezda, Mirotvorac, Šalji dalje, Bezdan, Alian, Indiana Jones i mnogim drugima, izjavio je da je film uistinu poseban.
Film, obitelj Kostelić– Film obiluje sjajnim kadrovima i slikom. Sama priča o sportskim postignućima brata i sestre nevjerojatna je. Jednom riječju – čudesno”, rekao je.
Podsjetimo na to da su prvi kadrovi filma snimljeni kad je Janica imala samo osam godina, a posljednji nakon Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju, na kojima je Ivica četvrti put osvojio olimpijsko srebro. Bruno ne krije ponos zbog filma i kaže kako je velika stvar zaustaviti vrijeme u jednome trenutku, pogotovo kad je riječ o uspjehu hrvatskoga sporta. „Nijedna obitelj nije osvojila deset olimpijskih medalja, nikad od 1896. od početka Olimpijskih igara (zimskih i ljetnih) brat i sestra nisu osvojili toliko olimpijskih medalja”, dodao je Bruno Kovačević. Za ime filma autor je izabrao izreku Gnothi Seauton koja je upisana na zidu Apolonova hrama u Delfima, a u prijevodu znači – upoznati samoga sebe.

Foto: Press