fbpx

Sjeverna Amerika sa Simonom Reeveom

Od petka na HTV2: Dokumentarna serija Sjeverna Amerika sa Simonom Reeveom

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 3. rujna 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Sjeverna Amerika sa Simonom Reeveom.

Sjeverna Amerika

Pisac i pustolov Simon Reeve kreće na još jedno epsko putovanje, i to Sjevernom Amerikom.

Sjeverna Amerika

Otkrit će golemi kontinent raznovrsnih krajolika, s ledenjacima, pustinjama i džunglama, na kojem se prožimaju silno bogatstvo, teško siromaštvo, političke podjele i dramatične sudbine. Simon upija veličanstvenu ljepotu Stjenjaka i planinskih šuma na Zapadnoj obali.

U Montani upoznaje kauboje suočene s nesigurnom budućnošću, a u Gvatemali ljude koji migriraju na sjever u potrazi za boljim životom. Pržeći se pod meksičkim suncem i drhteći na arktičkoj hladnoći, Simon će opipati puls tog uistinu fascinantnog kontinenta.

Prva epizoda serije Sjeverna Amerika sa Simonom Reeveomprvu pravi etapu tog epskog putovanja kada Simon kreće od prelijepih ledenih krajolika na Aljasci. Odatle će prijeći u Kanadu te se preko Vancouvera spustiti do granice s SAD-om.

Sletjevši na veliki ledenjak u Nacionalnom parku Denali, Simon će iz prve ruke vidjeti drastične posljedice klimatskih promjena na sjever planeta. Led se povlači alarmantno velikom brzinom.

Kanada ima mnogo “zeleniju” reputaciju od svog moćnog susjeda. Više o tome Simon će saznati u Yukonu, uz bizarni koktel sa smrznutim nožnim prstom, u društvu čovjeka kojeg zovu “Špiljski čovjek Bill”. Ali i Kanada ima svoje probleme.

U bogatom Vancouveru Simon će upoznati ljude koji spašavaju život ovisnicima o opioidima, žrtvama epidemije koja je odnijela tisuće života na cijelom sjevernoameričkom kontinentu.

Od petka, 3. rujna 2021. godine na HRT-HTV2 od 20.05 sati Sjeverna Amerika sa Simonom Reeveom

Foto: Press