Simon Reeve vodi vas u Grčku
By redakcija On 8 kol., 2018 At 03:54 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

HRT prikazuje dokumentarni film Grčka – Simon Reeve

Simon ReeveHrvatska radiotelevizija od ponedjeljka 13. kolovoza 2018. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20.05 sati započinje s prikazivanjem dvodijelnog dokumentarnog filma Grčka sa Simonom Reeveom koji se bavi uzrocima krize u toj zemlji. Prva epizoda Simon Reevea vodi u Grčku, jednu od najljepših, najproblematičnijih i najekstremnijih zemalja u Europi. Od otoka u Egejskom moru Simon Reevedo krševitog i brdovitog sjevera, Simon Reeve grebe ispod bajkovite površine kako bi doznao više o Grčkoj i Grcima te o razlozima zbog kojih se zemlja suočila s naizgled beskonačnom gospodarskom krizom.
Prva dionica njegova putovanja vodi ga od egejskih otoka za ljetovanje do glavnoga grada Atene. Kad otputuje na Lezbos, udaljen samo nekoliko kilometara od turske obale, Simon se suočava s još jednim od golemih izazova pred ovom zemljom: migrantskom krizom.
Na najvećem grčkom otoku Kreti Simon odlazi u krševite planine gdje je svaki pastir naoružan, a mjesni svećenik ujedno je predsjednik streljačkog društva. Dok noći pod zvijezdama, Simon doznaje kako uloga Njemačke u Drugom svjetskom ratu i dalje prožima pogled Krećana na grčku dužničku krizu.
Druga epizoda na rasporedu je dan kasnije, u utorak 14. kolovoza također na HTV 2. Simon Reeve putuje od poluotoka Peloponeza do krševitog i gorovitog sjevera zemlje.

Foto: Press

comment closed