fbpx

Hrvatska predvođena Bogdanovićem pobijedila Italiju 78:72

Za Svjetski kup…

HrvatskaPred ispunjenom dvoranom, Hrvatska košarkaška reprezentacija je u gostima dobila reprezentaciju Italije i zadržala se u borbi za drugi krug kvalifikacija za Svjetski kup 2019. Utakmica se odigrala u Trstu čija je blizina omogućila da vidimo i solidan broj hrvatskih navijača i zastava na tribinama što je zasigurno bio dodatan poticaj dobroj predstavi naših igrača.
Izabranici Dražena Anzulovića su stremili tome da od početka nametnu svoj ritam pa su u prvoj četvrtini poveli i 12:6, no Italija predvođena Aradorijem, ali i ipak većinskom i dobro raspoloženom talijanskom publikom, razliku ubrzo stiže i prevazilazi te rezultatom 24:21 odnosi pobjedu u prvoj četvrtini. Zapravo, treća četvrtina je bila ta koja je presudila o pobjedniku. Hrvatska igra prvenstveno odličnu obranu pa Talijani uspijevaju u koš ubaciti tek 13 poena, dok je Hrvatska sa svojih 24 stvorila važnu prednost.

Hrvatska kosarka

Domaćini, unatoč razlici koja je u jednom trenutku bila i 16 na stranu Hrvatske, ne popuštaju i u zadnjoj dionici se polaganjem Sacchetija približavaju na samo 4 razlike dvadesetak sekundi prije kraja utakmice. Sacchetiju je, zbog osobne pogreške, dodijeljeno i slobodno bacanje koje ipak promašuje, za razliku od Ivice Zubca koji koju sekundu kasnije pogađa oba dosuđena mu slobodna bacanja te utakmica završava rezultatom 78:72 za Hrvatsku.
Našu je reprezentaciju predvodio kapetan Bojan Bogdanović s 26 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Ivica Zubac postigao je 12 poena uz dva bloka, dok je Dario Šarić ubacio 9 poena uz 9 skokova. Na talijanskoj strani istaknuli su se Pietro Aradori s 15 te Awudu Abass i Christian Burns s po 14 poena.

Izvor: Hrvatski košarkaški savez
Foto: Press – Hrvatski košarkaški savez