fbpx

Kolinda Grabar-Kitarović U svom filmu

Kod Tončice Čeljuske Kolinda Grabar-Kitarović

Hrvatska radiotelevizija (HRT) nastavlja svoju seriju ekskluzivnih sadržaja za predstojeće blagdansko razdoblje. Tako je gošća posljednje ovogodišnje emisije U svom filmu urednice Tončice Čeljuske bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. To je njezin prvi intervju koji je dala nakon odlaska s Pantovčaka i s mjesta predsjednice RH. Iz posve nove perspektive rezimirala je godinu iza sebe, progovorila o tome na koji način se nosi s novim okolnostima, ali i što očekuje od svog članstva u Međunarodnom Olimpijskom odboru.

Kolinda Grabar-Kitarović

Tako ćemo u tom njezinom prvom “pravom” televizijskom intervjuu godinu dana poslije, u 55 minuta doznati kako danas živi i što radi nakon petogodišnjeg mandata predsjednice države i koji su novi izazovi pred njom. Razgovor je bio potpuno otvoren i iskren, a na trenutke i vrlo emotivan…
– Također je u emisiji vrlo iskreno priznala i da je pod kraj mandata imala zdravstvene probleme s kralježnicom koji su kulminirali tijekom predizborne kampanje – kada je jedva podnosila ogromne bolove, a koji su na koncu doveli i do zahtjevne operacije vratne kralježnice – otkriva nam Tončica Čeljuska.

Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović se u razgovoru prisjetila i svog odrastanja, školovanja i nekih ključnih trenutaka iz karijere, ali i progovorila o predrasudama s kojima se kao žena nosi cijeli život. Koje su to vrijednosti kojima se u životu rukovodi i koliku je žrtvu podnijela za svoju profesionalnu karijeru ona, a koliku njezina obitelj – samo su neke od tema u razgovoru koji je vodila s Tončicom Čeljuskom.

Kolinda Grabar-Kitarović

– Bivša Predsjednica je bila izuzetno dobro raspoložena i zanimljiva, podijelila je neke svoje nikad ispričane uspomene, no najviše od svega me je dojmio njen pozitivan odnos prema onome što je radila, ali i onome što je očekuje. Ni u jednom trenutku nije ostavila dojam osobe koja za nečim žali, već naprotiv! Nakon svega, sigurna sam da nju najbolje tek čeka i da ćemo itekako pratiti njenu karijeru i ubuduće – rezimirala nam je nakon snimanja emisije svoje dojmove urednica i voditeljica emisije U svom filmu Tončica Čeljuska.
Ta emisija – koja će zacijelo privući velik broj gledatelja, a posebno gledateljica – na rasporedu je u utorak, 29. prosinca u prime-timeu na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) u 20.10 sati.

Foto: Press – Renato Branđolica za HRT