fbpx

Novine – Taraba: Ako se netko u seriji prepozna, to je njegov problem

Na premijeri…

Serija ‘Novine’, koja će se od 16. listopada emitirati na Prvome programu Hrvatske televizije, govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu

Nebojša Taraba, Novine– Uzbuđeni smo. Bliži se taj dan zbog kojeg smo sve to radili. Serija kreće u život. Uzbuđenje je na vrhuncu. Napravili smo dobar proizvod. Priča je čvrsta i jaka. Mislim da je važna i da bi ljude mogla ozbiljno potaknuti na razmišljanje. I nadam se da će je ljudi u tom smislu i razumjeti – rekao je producent Nebojša Taraba za portal Scena.hr. Jučer je u zagrebačkom kinu bilo predstavljanje serije ‘Novine‘ koja će se od 16. listopada, nedjeljom, emitirati na Prvome Nebojša Taraba, Novineprogramu Hrvatske televizije s početkom u 20.10 sati. Serija će uvesti gledatelje u svijet tiskanoga dnevnog novinarstva. U zamršenu mrežu interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike. Serija prati život i odnose u redakciji jednoga utjecajnog dnevnog lista, a govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu. U njoj se prate osobni odnosi i sukobi nekoliko ključnih novinara i urednika u redakciji rastrganih između profesionalnoga Goran Grgić, Žarko Savićintegriteta, žutila i komercijalizacije novinarstva te prljavih zakulisnih igara.
– Serija odražava našu svakodnevicu i pokušava dobiti odgovore kako dalje u budućnosti. Mi doista nismo bazirali seriju na nikome iz života, a onaj tko se prepozna, to nije naš problem, to je njegov problem – zaključio je Taraba. Seriju su za Hrvatsku radioteleviziju realizirali produkcijska kuća Drugi plan te producenti Miodrag Sila i Taraba. Režiju potpisuje Dalibor Matanić po Sandra Lončarić Tankosić, Branka Katićscenariju novinara i urednika Ivice Đikića. U seriji nastupa osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković i Tihana Lazović. Kritike onih, koji su imali priliku pogledati prve dvije serije, su odlične. Jučer su na predstavljanje serije došli brojni uglednici, a među njima bili su predsjednik HND-a Saša Leković, Drago Pilsel, glumci Goran Grgić, Žarko Savić, Ivica Zadro, glumice Sandra Lončarić Tankosić, Ksenija Pajić, saborski zastupnik Milorad Pupovac i brojni drugi.

Foto: Scena.hr