Lijek je u nama – Održana akcija upisa u registar dobrovoljnih darivatelja

Zagreb…

lijek je u nama

lijek je u nama, Mia KovačićNa akciji održanoj danas u Zagrebu, u prostorijama Nove TV Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dobio je 13 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Ova akcija upisa u Hrvatski registar održana je na inicijativu zaposlenika Nove TV koji su tako povećali šansu za ozdravljenje oboljelima diljem svijeta.
Zaklada Ana Rukavina i Nova TV od 2015. godine do danas zajedno su održali tri akcije upisa u Hrvatski registar kojima se pridružilo ukupno 65 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Asim Ugljen, Lijek je u namaSvaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku ‘lijek je u nama’. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Kako bi lijek stigao do oboljele osobe, potrebno je učiniti prvi korak i upisati se u Registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.
Zakladinu misiju širenja Hrvatskog registra podržali su i Mia Kovačić i Renata Končić Minea, voditeljice IN magazina, Asim Ugljen, glumac iz dramske serije Nove TV ‘Na granici’ te ostali zaposlenici Nove TV.
Tijekom 12 uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 60.417 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 98 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 98 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo šansu za život.

Foto: Press