Agatha Christie: Nesreća nevinih

Kriminalistička serija Agatha Christi

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od danas 4. prosinca 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.45 sati počinje s prikazivanjem kriminalističke serije Agatha Christie: Nesreća nevinih. Bogata filantropkinja Rachel Argyll ubijena je na svojem obiteljskom imanju Sunny Point. Njezin posvojeni sin Jack Argyll, mladi delinkvent, uhićen je pod sumnjom da je počinitelj tog ubojstva. On žestoko prosvjeduje ustrajavajući na svojoj nevinosti.

Agatha Christie

Osamnaest mjeseci poslije tajanstveni znanstvenik dr. Arthur Calgary hoda urednim travnjacima Sunny Pointa tvrdeći da se upravo vratio s ekspedicije na Arktik. Još je neobičnija njegova tvrdnja da posjeduje alibi kojim može dokazati Jackova nevinost. No Jack umre u zatvoru prije nego što je slučaj i dospio do suda, a obitelj Argyll nevoljko dira u tajne iz prošlosti.

Agatha Christie

Rachelin udovac Leo sprema se iznova oženiti, i to za svoju tajnicu Gwendu, a nitko od Racheline druge posvojene djece, ni Mary ni Mickey ni Tina ni Hester, kao ni dugogodišnja domaćica Kirsten.
Ako je Jack nevin, onda je krivac netko drugi iz Sunny Pointa…
Priča se temelji na istoimenom romanu Agathe Christie i treća je verzija snimljena na engleskom jeziku.

Foto: Press