fbpx

Ekskluzivno: Vanja Mamić: Najviše mrzim muškarce koji to nisu!

Poduzetnica Vanja Mamić godinama kupuje putem interneta i na taj način štedi vrijeme i novac.

Upravo zato je odlučila proširiti svoje poslovanje te za dva tjedna otvara web trgovinu. Živi izuzetno brzo, ali kaže da je sretna jer radi ono što voli. U prvom dijelu ekskluzivnog razgovora za Scenu prisjetila se svog vjenčanja za sportskog direktora Dinama Zorana Mamića. Vanja, kaže, da je Zorana jako voljela. Ali ispričala nam je i kako je došlo do kraja braka. Otkad je sama mnogi muškarci pokušavaju ući u njezin život. Jedan je čak smislio i bajku  da se razveo od supruge, da živi kod mame, da kupuje stan. I sve to, smije se Vanja, ne bi li uspio doći do svog interesa. Vrlo oštro ističe da joj se gade takvi  ‘polumuškarci’. A jedan obožavatelj joj je čak slao SMS poruke u kojima joj je zadao pravila ponašanja u ljubavi.

Vanja Mamic

Scena: Nakon rastave, vrijeme i energiju ulažete u svoj posao, otvorili ste tvrtku , a za dva tjedna kreće i web trgovina. Možete li nam reći nešto više o tome?

Istina, puno ljubavi i energije uložila sam u posao. Clickway je sistem online kupovine za registrirane korisnike, koji prije svega jamči kvalitetu. Bit Clickwaya je jednostavnost, zato smo nakon brojnih upita naših prijatelja i korisnika odlučili uvesti kartično plaćanje te prezentirati ponudu u obliku web trgovine. Sa svim novostima krećemo kroz dva tjedna.

 Scena: Zašto ste se odlučili baš za web trgovinu?

Ovakav način trgovine u Hrvatskoj je još u povojima. Godinama kupujem putem weba i mogu reći da se uistinu može uštedjeti puno vremena, ali i novaca. Cilj mi je da svoja pozitivna iskustva prenesem kod nas i dovedem one aspekte web trgovine koji kod nas još nisu poznati. Znam da postoje predrasude oko plaćanja, no u današnje vrijeme on-line plaćanje je zaista sigurno.

 Scena: Po čemu ste specifični?

Najbitnije mi je da imamo izuzetno kvalitetne proizvode iza kojih mogu stajati svojim imenom. Želim da Clickway bude sinonim za kvalitetu i da naši kupci sa sigurnošću i bez razmišljanja posjećuju naše stranice jer znaju da im nudimo isključivo kvalitetu. U novom konceptu zadržat ćemo i pogodnosti postojećeg sistema. Svi naši kupci, koji će se registrirati, moći će osvajati novčane nagrade, putovanja i druge pogodnosti.

 Scena: Jeste li sretni novim životom?

Izuzetno sretna. Nije to novi život. To je samo život kakav sam oduvijek htjela. Da puno radim i da imam vremena za djecu i moje životinje. Mir i sreću koju imam teško je opisati ijednom riječju.

Scena: Jeste li ponekad usamljeni i biste li se mogli ponovno zaljubiti?

Imam  klince, prijatelje, dinamičan posao i sport koji volim pa teško mogu pričati o usamljenosti. Živim vrlo dinamično kakva sam i u svemu što radim. Niti nakon posla ne odmaram, niti ispijam kave po kafićima nego sam upisala fitness. Treniram kao da se spremam za olimpijadu… hahahahaha. Moja mama je znala uvijek reći da sam ‘vragu iz torbe pobjegla’ jer nikada  ne mirujem…

Scena: Što je za vas ljubav?

Ljubav je za mene sve, ali ne mislim samo na muško-ženski odnos! Ja sve radim s ljubavlju i  osjećajima, koje bih ponekad trebala isključiti. Ali to mi često ne polazi za rukom. Ljubav je davanje. Ljubav je sreća kad osjetiš da je netko kraj tebe sretan. Ljubav je kad mi moja djeca napišu, mama volimo te najviše na svijetu. Ja ne znam kuda bih tada od sreće! Ali ljubav je i kad netko pogriješi, a ti ga voliš i zbog toga. Uh, o tome bih vam mogla pisati danima jer sam na tu temu posebno osjetljiva.

Scena: Jeste li danas oprezniji po tom pitanju?

Ma iskreno ću vam reći, u ljubavi ako kalkulirate onda to nije ljubav, onda je to interes. A takvih površnih ljubavi u životu sam se nagledala jako puno jer toliko je toga lažnog oko nas da mi se to gadi. Ja kad volim, volim, kad ne volim, onda bolje da pobjegneš od mene jer ja jasno dajem do znanja onome tko mi je drag , a tko to nije…hahahahaha

Scena: Nedavno ste u svojoj kolumni na Wall.hr-u pisali o muškarcu koji je bio spreman ostaviti ženu i djecu zbog druge žene te ste jako oštro reagirali na to. Tko vas je inspirirao?

 U da! Ja se nakostriješim na ljigave i lažne ljude. Inspirirao me je jedan takav recimo ‘polumuškarac’, koji je na sve načine i laži ovog svijeta želio doći do mene. Čak je smislio i  vrhunsku bajku –  da se rastao, da živi kod mame, da kupuje stan… Sve to je smislio, ne bi li došao do svog interesa. Samo ta uvjeravanja i laži su trajala i trajala… Pa kad mu ništa nije polazilo za rukom  bio je čak u stanju izbrisati obitelj. Jao, grozim se takvih ‘spodoba’. Odrasla sam uz najvećeg muškarca na svijetu, mojeg oca. Njemu su obitelj i moja majka uvijek bili sve na svijetu, a tako je i danas. On je sve u životu postigao kroz sport, ali najveći mu je uspjeh što se pokazao kao čovjek, otac i suprug. I zato je moj ‘tajo’ za mene bio i ostao najveći muškarac. Sretna sam da su mi on i majka usadili te kriterije.

Scena: Izuzetno ste osjetljivi na tu temu,  je li vas taj slučaj podsjetio na osobno razočarenje?

Ma ne, nema to veze sa ničim, osim s trenutnom ‘spodobom’ koja mi se našla na putu. Osjetljiva sam po tom pitanju jer mrzim laž iznad svega. Mrzim ‘poluodnos’ u svakom pogledu.  A najviše mrzim muškarce koji to nisu.

Scena: Što vas najviše boli u životu?

Boli me kad vidim ciljanu pokvarenost. Na takve se svaki dan ‘popikavamo’, a ja ih pokušavam izbjegavati u širokom luku.

Scena: Koji je vaš najveći pad, a koji poraz?

Pad sa konja…hahahahahahaha. Sve drugo je zanemarivo i sastavni dio života u kojem ne mogu samo ruže cvjetati. Ima tu i trnova na koje se ‘napikneš’ pa si malo oprezniji, kako te ne bi ponovno zaboljelo kad naletiš na njega.

Scena: Kako vas muškarci doživljavaju? 

Muški um je znanstvena fantastika i ulaziti u njihov mentalni sklop vrlo je opasno i nezahvalno. Samo neka si misle, neka doživljavaju što žele. Ne bavim se tim razmišljanjima. Znaju me nasmijati do suza jer ja njih tako i doživljavam. Da je drugačije, bila bih u teškom problemu.

Scena: Kakav vas muškarac može privući?

Zanimljivo pitanje o kojem sam često razmišljala. Rijetko da mi netko skrene pozornost. Da me uopće natjera da ga ikako doživim. Ali ako me iznenadi sa svojom inteligencijom, stilom, humorom i toplinom, tada ću podići pogled. Volim zločeste dečke (naravno u pozitivnom smislu), ne volim ‘mamine sinove’, uglađene dosadne, ‘prefine’, koji ‘drobe’ o operi, valceru, umjetničkim djelima. Nisam baš taj tip. Ja sam ‘vragu iz torbe ispala’, kako je moja mama rekla.

Scena:  Koji vam je bio najgori ‘ulet’, a koji najsimpatičniji?

Uuu… bilo je svega! Prema meni gotovo svi imaju ‘respekt’  pa vrlo teško baš netko priđe. Više znaju napisati, poručiti, jer su plašljivci…hahaha. Još kad je žena samostalna i jaka, tada im se gaće tresu…hahahaha. Tako da ovih najgorih nema. A najsimpatičniji mi je bio jedan dragi ‘muškić’, koji mi je čak napisao pravila koja si moram zapamtiti.  Jedno od toga je bilo – želim te dva puta, sada i zauvijek, drugo – želim da si samo moja kad te svi žele – želim da si prvo što ću ujutro ugledati…hahahaha. Ja to nazivam ‘kategorija dragih optimista’. Uglavnom su smiješni i maštovito sagledavaju svoj interes. Ta ‘muška bića’ znaju biti do bola smiješna. Često me zapravo fasciniraju. Šteta je za njih da im radi samo ‘mozak donji’. Ovaj ‘gornji’ vjerojatno im je programiran na jako malu frekvenciju pa im često baš i ne ide…hahahaha

Scena: Dugo ste bili u braku, treba li vam sad jedan duži period da se posvetite sebi?

Dugo, dugo. Gledajući unatrag rekla bih čak i predugo. Jer sve što nije ispravno i dobro treba  pokušati promijeniti. Ma ja vam sad živim tako da se budim s osmjehom na licu, sretna i zadovoljna. Može netko i ‘ušetati’ u moj život, samo me mora znati pratiti, biti korak do mog, ispred ili iza ne bi išlo. Ali svoj mir i slobodu ne dam više nikome!

Scena: Vrlo mlada ste se udali, kakvo je bilo vaše vjenčanje? Je li vas bilo strah, nervoza…

Vrlo mlada, nezrela, ali bila sam sretna. Toga se dobro sjećam …hahaha. Bila je to za mene ljubav, Zorana sam jako voljela. Kad podredite svoj život nekome, morate ga iskreno voljeti. Tako sam i ja. Samo nerealno je da sa 22 godine ulazite u brak. Ja sam svojoj djeci dala savjet – ne žurite nigdje! Fakultet i obrazovanje su osnova svega, to je najbitnije za vas jer prvo nešto treba proživjeti pa se onda sve stigne. Naše vjenčanje je bilo veliko, veselo, sretno. Ja sam tada blistala, rekla bih kao i sada kad sam se rastala… hahahahaha. Nervoze nije bilo niti malo… Sjećam se da sam u autu mojim roditeljima rekla, kad smo se vozili prema matičaru, da sam najsretnija osoba na svijetu…hahaha. I zaista sam bila. Sve je bilo opušteno i bez pritiska. Čak smo i vjenčanicu išli zajedno kupovati i kupila sam je u pet minuta. Tako da nas je taksi čekao ispred trgovine u Beču.

Scena: Jeste li bili sretni u braku i kad ste shvatili da je kraj?

Svaki brak i svaka veza ima lijepih i manje lijepih trenutaka. Naš povatak iz Njemačke je dosta toga promijenio u našem odnosu. Dugo sam živjela ili barem mislila, da živim svoju bračnu bajku. Dok me nije pogodio meteor…hahahah

Scena: Je li vas vodila intuicija?

Imam taj neki osjećaj, intuiciju koja me uvijek vodi u životu. Malo je zakazala u jednom trenutku, ali tako je valjda trebalo biti. Crno i bijelo je sve oko mene, sivo volim samo u odijevanju.

Drugi dio ekskluzivnog razgovora pročitajte sutra. Vanja će čitateljima Scene otkriti sve i o svom angažmanu u azilu Dumovec te detalje iz života koji još nisu poznati javnosti…

Foto: Priv. album Vanja Mamić