fbpx

Ideje za blagdansko uređenje Profokusovih dizajnera interijera

Profokus…

Dizajneri interijera savjetuju kako prigodno urediti stan ili poslovni prostor

blagdansko uređenjeBožić nam kuca na vrata, a blagdansko raspoloženje u punom je zamahu. Adventsko vrijeme sa sobom donosi posebnu magiju. Gradovi su okićeni već tjednima, a za još bolji doživljaj, čarobni ugođaj unesite u vlastiti dom ili poslovni prostor. Naši vam dizajneri uz pomoć mentorice Branke Vučetić Atletić donose ideje kako uz pomoć jednostavnih detalja i materijala prostor u kojem često boravite, možete u kratkom roku pretvoriti u pravi božićni kutak.

 blagdansko uređenje

Kod uređenja prostora bez obzira radi li se o poslovnom, stambenom ili  javnom, uvijek se nađe neki element koji nije u skladu blagdanskog glamura. To su na primjer  bojleri, od kuhinjskih do onih za centralno grijanje. Naši su dizajneri i za taj “problem” našli kreativno rješenje. Mentorica Branka Vučetić Atletić ističe kako tu nema puno pomoći, osim maštovite igre koju bi svaki dizajner trebao imati. Tako je u prostoru Profokusa, bojler uz pomoć crvene satenske vrpce u trenu postao veliki poklon koji ukrašava prostoriju u kojoj se nalazi, a donji dio gdje se vide cijevi oplemenjen je posudama s cvijećem, lampicama i ukrasnim mašnama koje su neizostavan dio svih božićnih dekoracija.

blagdansko uređenje

– Za blagdansku dekoraciju interijera i eksterijera najčešće se koriste dekorativni elementi poput adventskih vijenaca, kuglica, mašnica, lampica, cvijeća i tematskih motiva – objasnila je Marina Huljev Lončarić dipl.arh. koja surađuje s Profokusom. A Marina smatra kako mentori moraju pokazati i uputiti polaznike jasnim primjerima kako urediti prostore u vrijeme blagdana.

blagdansko uređenje

Profokusovi dizajneri, pažnju su posebno posvetili detaljima i elementima koje svakodnevno koristimo te ih uz pomoć materijala koje svi imamo kod kuće, pretvorili u prava mala božićna umjetnička djela.

blagdansko uređenje

Prilikom prigodnog uređenja prostora, gotovo se nikada ne pridaje pozornost ukrašavanju toaleta u javnim prostorima.
– U Profokusu smo i za to mjesto gdje boravimo kratko, osmislili vrlo zanimljivo rješenje. Ponovo duhovito i nepretenciozno, što je oduševilo sve koji su se u tom prostoru našli. Cilj našeg obrazovanja upravo je poticanje kreiranja maštovitih interijera uvijek u skladu s budžetom, potrebama i praktičnosti uz neizostavnu estetiku – naglašava mentorica Vučetić Atletić

blagdansko uređenje

Ukrasite stolove, zidove, police, prozore, ali ne zaboravite i na skrivene, neobične i neprilagođene predmete i kutke. Nabacite neki duhoviti, kreativan detalj i time razveselite svoje ukućane, kolege ili goste. Sve što vam treba su mašta, dobra volja i nešto jednostavnog materijala. Omogućite si blagdansku magiju i u vlastitom prostoru, a inspiraciju pronađite u idejama naših dizajnera.

blagdansko uređenje

Foto: Profokus