fbpx

Profokus: Projekt koji pokreće nove nade hrvatskog dizajna!

Novi pristup…

Novi projekt Učilišta Profokus i Tekstilprometa

ProfokusVećina mladih modnih dizajnera koja se odluči za samostalan rad susreće se s niz financijski i birokratskih problema. Stoga je teško proizvoditi kvalitetne odjevne predmete bez podrške. Poznavajući svu problematiku s kojom se dizajneri susreću kada je pitanje plasmana ostvaren je projekt Učilišta Profokus s najvećim lancem trgovina metraže Tekstilprometom i dućanima ‘Svijet tkanine’.
Kako Učilište Profokus obrazuje modne dizajnere koji samostalno mogu izraditi odjeću koja ima kvalitetan dizajnerski rukopis stvorena je odlična ideja za promociju dizajnerske odjeće izrađene od izvrsnog tekstila.

Ideja koja je dobila podršku
Ideja prezentacije odjeće modnih dizajnera koji su obrazovani u Učilištu Profokusu zaživjela je podrškom Ksenije Valjevac, voditeljicom MPF u Tekstilprometu i ravnateljice Učilišta Profokus, Branke Vučetić Atletić.
ProfokusOdlično osmišljenim konceptom Učilišta Profokus i Tekstilprometom, modnim dizajnerima otvorena je mogućnost odabira velikog broja tkanina za njihove kreacije koje se mogu kupiti u dućanima ‘Svijet tkanine’ u Ilici 60. Modeli će se moći i naručiti i u traženoj veličini, drugoj boji ili drugoj vrsti tkanine koja se nalazi na ponudi u dućanu. Tako je osmišljen novi pristup kupnje i narudžbe. Ovdje se ne radi o ‘instant on line narudžbi’, već o izradi dizajnerske odjeće koju kupac može imati tako što sam odabere tkaninu koju želi i koja je na ponudi u dućanu.

Profokus

Učilište Profokus predstavlja kreacije Sare Lončarić i njezinu modnu marku Blackpearl
Prva dizajnerica koju će predstaviti Učilište Profokus u suradnji s Tekstilprometom, odnosno maloprodajnim dućanima ‘Svijet tkanine’, je Sara Lončarić i njezina modna marka Blackpearl.
Za prezentaciju odjeće koja je izrađena od tkanina koje se nalaze u ‘Svijetu tkanine’ u Ilici 60, Sara je izradila hlače i košulju, te pelerinu. Modeli su iz jesensko zimske kolekcije. Ova uspješna mlada dizajnerica svoje kreacije odlično prodaje kako u Hrvatskoj tako i na stranom tržištu, pa će zasigurno pronaći još više klijenta koji će njezine odjevne predmete kupovati u dućanima ‘Svijeta tkanine’.

Profesionalci uključeni u projekt
U svakom projektu potrebna je suradnja i zajedništvo. Zato su uključeni profesionalci koji su Profokusnesebično sudjelovali u izradi ideje i načinu prezentiranja odjeće. Za izgled i prezentaciju izloga zaslužni su arhitekti, Marina Huljev Lončarić i Jurica Huljev. Jurica Huljev osnivač je tvrtke Synthesis koja se bavi arhitekturom, od osnovne ideje do konačne realizacije. Za visokostručni rad primo je brojna priznanja i ima dugu listu zadovoljnih klijenata. Odličnim poznavanjem forme, boje, i vizualne komunikacije pronađeno je i odlično rješenje za izlog u dućanu ‘Svijeta tkanine’ u Ilici 60, gdje je mobilnom metalnom kutijom dobiveno sofisticiranih rješenje u prezentaciji odjeće. Tako je i sama odjeća, dobila zavidnu razinu i interesantnost pa se pred izlogom zaustavljaju mnogi prolaznici.

Novi pristup prodaji dizajnerske odjeće
Novi način prodaje dizajnerske odjeće donosi višestruko zadovoljstvo svima koji žele imati drugačije odjevne predmete izrađene od odlične i kvalitetne tkanine u izvrsnoj dizajnerskoj formi. Ovim projektom Učilište Profokus koji ove godine slavi dvadeset godina uspješnog rada potvrdit će status lidera u obrazovanju dizajnera koji samostalno mogu kreativno i kvalitetno izraditi odjevne predmete.

Foto: Profokus Press