Irska – smaragdni otok: Mjesto mitova, legendi i duhovnosti
By redakcija On 14 kol., 2018 At 11:06 AM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

HRT prikazuje dokumentarni film Irska sa Simonom Reeveom

IrskaHrvatska radiotelevizija od ponedjeljka 20. kolovoza na svome Drugome programu (HRT – HTV2) u terminu od 20.05 sati započinje s prikazivanjem dvodijelnoga dokumentarnoga filma Irska sa Simonom Reeveom koji nam ovaj put otkriva Irsku, jedan od najljepših otoka na svijetu.
Putujući uzduž i poprijeko otoka i upoznavajući njegove raznolike stanovnike, angažirani novinar preispituje sve elemente irskoga društva. Simon otkriva da je to mjesto mitova, legendi i duhovnosti, paralelno s modernom državom koja još pokušava otkriti svoj identitet i vrijednosti.
IrskaSimona putovanje vodi od prekrasnih pogleda s litica prelijepe irske obale do suvremene stvarnosti manjih i većih gradova, a on pritom nastoji shvatiti složenu prošlost i promatra što bi mogla donijeti budućnost.
Irska je mjesto na kojem spektakularna ljepota i često burna povijest stoljećima idu ruku pod ruku. Irska se još naziva i smaragdnim otokom zbog raskošnoga zelenoga krajolika. Otok Irska sastoji se od Republike Irske i Sjeverne Irske, koja pripada Ujedinjenome Kraljevstvu.
U prvoj epizodi Simon Reeve, stigavši u grofoviju Wexford proučava početke dugoga i turbulentnoga odnosa između Britanije i Irske. Motornim paraglidingom leti uz obalu, a potom kreće u Cork i na svetu planinu Croagh Patrick. Druge lokacije uključuju surferski grad Lahinch, grad Londonderry i grofoviju Donegal, a putovanje završava na Malin Headu, najsjevernijoj točki otoka.
Druga epizoda na rasporedu je dan kasnije, u utorak 21. kolovoza također na Drugome programu (HRT – HTV 2) u 20.05 sati.

Foto: Press

comment closed