Floraart i projekt Profokusovih dizajnera vrtova i pejsažne arhitekture
By redakcija On 14 svi., 2017 At 11:11 AM | Categorized As LifeStyle, Moda, Profokus, Reportaže | With 0 Comments

Zagreb…

Floraart, ProfokusPod nazivom ‘Komadić vrtne umjetnosti‘ na međunarodnoj izložbi Floraart, najvećem hortikulturnom događaju, kreativni projekt izradili su polaznici Profokusa koji se obrazuju za dizajnere vrtova i pejsažnu arhitekturu.
Na samom ulazu u tunel iz Art parka postavljana je kreativna instalacija koja je osmišljena tijekom nastave i to pod mentorskim vodstvom Alke Ševo mag.ing.hort. i Ane Horvath mag.ing.hort.
U ovom projektu, sudjelovali su budući dizajneri vrtova: Valentina Dasović, Jelena Juran, Kristina Lazaneo, Tanja Vukšić, Barbara Blašković, Olja Janković, Edi Miler i Karmen Dujaković. Voditelj projekta je Igor Filipović, a idejne skice izradila je Tamara Ćuković.
Učilište PROFOKUS, tvrtka Vrtlarica, te gđa. Floraart, Profokus 1Sandra Probst, uključili su se kao sponzori i podržali ovu vrijednu akciju talentiranih dizajnera.
Ova instalacija smatra se značajnim radom u promoviranju dizajnera vrtova. Učilište Profokus prvo je verificiralo ovaj jedinstven program koji sprovodi već šestu godinu zaredom. Tako je promoviralo značaj obrazovanja za zanimanje koje postaje sve traženije.
Da je za naše okruženje važna ljepota dobro osmišljenih i uređenih eksterijera, vrtova, parkova, atrija svakako pokazuje još jedan projekt u kojem je sudjelovala mentorica Profokusa, Ana Horvath mag.ing. hort.
Savršena cvjetna priča koja je zaživjela u samom tunelu Grič oduševila je mnogobrojne posjetitelje.
Tako je ove godine za vrijeme trajanja Floraarta, projekt pod nazivom – ‘cvjetarnik u tunelu’ Grič dobio još jednu atraktivnu lokaciju. Zagreb je tako dobio izložbu koju pogleda više stotina posjetitelja, što stranih što domaćih.
S ponosom možemo zaključiti kako se Profokus značajno uključio u cvjetnu bajku kojom promovira ljepotu i kreativnost za koje je potrebno kvalitetno obrazovanje koje pružaju izvrsni mentori učilišta.

Foto: Profokus
Fotogalerija: 

comment closed